Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, istihdama katkıda bulunmak ve işletmelerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için kayıtlı istihdamın teşvikine yönelik düzenledikleri 2 projeyi tamamladıklarını söyledi. Reis, tıbbi sekreter, hukuk sekreteri ve yönetici asistanına ihtiyaç duyan işletmelerin kendileriyle iletişime geçmelerini beklediklerini kaydetti.
MY House Otel’de basın toplantısı gerçekleştiren KASİF Başkanı Osman Reis, istihdama yönelik hayata geçirdikleri projelerle ilgili gazetecileri bilgilendirdi. Türkiye’nin ve Samsun’un en önemli sorunun işsizlik ve kayıt dışı ekonomi olduğunu vurgulayan Reis, Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya illerini kapsayan Kadınların İstihdamını Destekleme Projesi’nde de sona yaklaştıklarının altını çizdi. İşsizlikte kadınların ve gençlerin ön sıralarda yer aldığını ifade eden KASİF Başkanı, iş dünyasının gelişmesi adına çalışmaların sürdürüleceğini bildirdi.
İşsizlik ve kayıt dışı ekonomi probleminin çözümü için projeler yürüttüklerini hatırlatan Osman Reis, "Kayıtlı istihdamın teşviki konusunda iki projeyi geçen hafta tamamladık. Yine federasyonumuz tarafından yürütülen ve kadın istihdamını konu alan Samsun, Tokat, Çorum ve Amasya’daki Kadınların İstihdamını Destekleme Projesi'nde ise sona doğru yaklaşıyoruz. Bu projeyle özellikle hastane yöneticileri, avukat ve işadamlarının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamayı hedefledik. Böylece hem işletmelerimize fayda sağlamak, hem de işsiz gençlerimizi önce meslek sonra da iş sahibi yapmak istedik. Proje çerçevesinde bu illerde düzenlenen meslek edindirme kursları tamamlandı. Mezunlarımız birer meslek sahibi oldu. Şimdide iş sahibi olmaları, yani istihdam edilmeleri için çalışmalara başladık." dedi.
Nitelikli eleman bulmakta zorluk çeken işletme sahiplerinden destek beklediklerini dile getiren Reis, "Proje sonuçlarını, mezunlarımızın bilgilerini iş dünyası ile paylaşacağız. Mezunlarımızı iş görüşmelerine göndereceğiz. Tıbbi sekreter, hukuk sekreteri ve yönetici asistanı ihtiyacı olan işletmelerin de federasyonumuzla iletişime geçmelerini bekliyoruz. " şeklinde konuştu.
KASİF Genel Sekreteri Yaşar Bıyıklı ise 18-35 yaş arası en az lise mezunu 20 kadına tıbbi sekreterlik, 80 kadına hukuk sekreterliği ve 60 kadına da yönetici asistanlığı alanlarında 4 ay süreli eğitim verdiklerini, ilk etapta kursiyerlerin yüzde 50’sinin istihdamını hedeflediklerini de sözlerine ekledi.