Kayırlı Belediye Başkanı Aşır Yücel, beldenin alt yapısının tamamlanması yönünde çok önemli adımların atıldığını da kaydetti.
Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’ye TBMM’de ziyaret eden Yücel, bu milletvekillerinin beldeleri için şans olduğunu söyledi. Milletvekillerinin desteğiyle eğitimden kanalizasyona göletten ağaçlandırmaya uzanan geniş yelpazadeki yatırımlarla Kayırlı’nın çehresinin değişmeye başladığını söyledi. Yücel bu dönemki vekillerin Niğde için bir fırsat olduğunu savundu.
Yakında inşaat yapımına başlanacak olan yeni Kayırlı İlköğretim Okulu’nun 3 katlı ve 15 derslikli modern görünümlü bir eğitim yuvası olacağının altını çizen Yücel, Milletvekillerine bu önemli destekten ötürü müteşekkir olduklarını belirtti. Yücel, Kayırlı’nın yakında eğitimde başarılarla adımdan söz ettireceğini söyledi.
Yücel, beldenin alt yapısının tamamlanması yönünde çok önemli adımların atıldığını da kaydetti. Yücel milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi ile görüşmelerinin ardından başlatılan girişimlerle Kayırlı’nın kanalizasyon şebekesinin tamamlanması için İller Bankasından yüzde 50 hibeli proje desteği sağlandığını söyledi.
Yine milletvekillerinin girişimleriyle çıkan 2011 ek ödenek bütçesinde onaylanan Kayırlı Göleti için büyük adımların atıldığını belirtti. İhale aşamasındaki Kayırlı Göleti’nin proje ve sondajının yapılmaya başlandığını belirten Yücel bedeli aktarılan göletin bu yıl içinde ihalesinin yapılmasıyla inşaatına başlanacağını söyledi.
Kayırlı’nın bu hizmetlerden sonra güzel bir görüntüye kavuşması için de ilgili Bakanlıklarla görüşülerek geniş bir ağaçlandırma girişiminde bulunulacağını kaydeden Yücel, ağaçlandırma çalışması kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan her yıl 5 bin ağaç alacaklarını bunun da kasabanın makyajı olacağını belirtti. Ayrıca mesire alanı için de yeni yatırım planları olduğuna değindi.