Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, yol açma çalışması yapan ekipleri övdü. Karla mücadelede son derece başarılı bir dönem yaşadıklarını anlatan Maytalman, İl Özel İdaresi ekiplerine ve Karayolları Bölge Müdürlüğü çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
         Maytalman, “Anormal bir kış mevsimi yaşıyoruz. Elbistan’a bağlı köy yollarının ve ana yolların açık kalması ve vatandaşların mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapılıyor. Çoğu zaman görevli arkadaşlarımızı aradığımızda gecenin geç saatlerinde arazide çalışırken buluyoruz.” dedi.
        En fazla Sultankorusu grup köyleri ile Atmalıkaşanlı ve Karahasanuşağı köylerinde zorluk yaşandığına dikkat çeken Maytalman, “Sultankorusu tarafında 15-16 köyümüzün yolu sürekli kapanıyor ve ekiplerimiz açmak için sürekli bu bölgelere gidiyorlar. Yine aynı şekilde Atmalıkaşanlı ve Karahasanuşağı tarafındaki köyler yağışlarda kapanıyor. Ekiplerimiz bu bölgelerin açık kalması için ve insanların mağdur olmaması için sürekli çalışıyor.” ifadesini kullandı.
        Nurhak’ta iki ağır hasta vatandaş için Elbistan’dan yardım ekibi gönderildiğinin altını çizen Kaymakam Metin Maytalman, şunları kaydetti: “Nurhak bölgesinde ayrıca bir bakım onarım ekibi olmadığı için Elbistan’dan ekiplerimiz sorunlu bölgeye gidiyor. Kar nedeniyle sorunlu olan bazı bölgelerde 2 ağır hastaya ekiplerimiz müdahale etti. Sağlık kuruluşlarına ulaştırıldı.”