Kayseri’de etkili olan kar yağışı özellikle ulaşımı olumsuz etkiledi. 166 köy ve 38 mahalle yolunun kapandığı öğrenildi.
Yurdun büyük kesiminde etkili olan kar yağışı, dün akşamdan itibaren Kayseri’de de etkili oldu. Gece aralıklarla devam eden kar nedeniyle ulaşım başta olmak üzere sosyal hayat olumsuz etkilendi. Kar sebebiyle 166 köy ve 38 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin yol açma çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. Kent merkezinde de zeminde biriken kar ve buzlanma nedeniyle vatandaşlar yollarda yürümekte zorlandı. Kar kalınlığı merkezde 10 santime ulaşırken yüksek kesimlerde 1–1,5 metreyi buldu. Kayseri Büyükşehir ve ilçe belediyeleri sabahın erken saatlerinden itibaren kaldırım ve araç yollarında kar temizleme çalışması başlattı. Kepçe yardımıyla kamyonlara yüklenen kar kütleleri şehir dışına taşındı. Kayseri’yi çevre illere bağlayan kara yollarında ise aksama yaşanmıyor. Ancak sürücüler, özellikle tipi ve buzlanmalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
    Meteorolojiden alınan bilgiye göre; yarın (cumartesi) Kayseri ve çevre ilçelerde kar yağışının yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakması bekleniyor. Bu durum soğuk havanın da beraberinde gelmesi anlamına geliyor. Şu anda gün içinde eksi 4 ila eksi 2 derece arasında seyreden hava sıcaklığının yarın ise eksi 13 ila eksi 3 dereceler arasında seyretmesi tahmin ediliyor.