Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Bey Mahallesi, Eyüboğlu-Eblehan ve Hıdır Sokak Sağlıklaştırma Projeleri uygulama çalışmaları sonrasında yeni sokak ve caddeler için de kolları sıvadı. 30 milyon TL kaynak ayrılan ‘Kentim Çarşım Yenileniyor’ isimli proje, kültür turizmi açısından da önem taşıyor.
    Toplamda 5 cadde ve 10 yeni sokak çalışmasına başlayacak olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, çalışma yapacağı Gaziler, Şıhcan, Mütercim Asım, Mehmet Uygun, Mecit Barlas Caddeleri, İsmail Say, Güllüoğlu, Yavuz, Arif Dai, Hasan Dai, Yeniçeri, Sadıkoğlu, Kirişçi, Bayramoğlu ve Deli Vaiz sokaklarındaki esnafla bilinçlendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, proje ile ilgili sunum yaparak süreci anlattı. Proje kapsamında cadde ve sokaklarda yapılacak çalışmalar öncesi esnafı bilinçlendirmeyi ve turizm alt yapısını oluşturmayı hedeflediklerini’ belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Bunun için vatandaşlarımız ve esnafımız kendi mahallelerini, cadde ve sokaklarını iyi tanımaları ve sahiplenmeleri gerekiyor.
    Toplantımızın yapısını bu çatı üzerine kurduk. Temennimiz kimliğini tanıyan, bu sayede kalkınabilen ve vatandaşları ile iç içe olan cadde ve sokak oluşturmak. Sağlıklaştırma yapılan bu bölgenin iyi değerlendirildiği takdirde kültür turizmi açısından potansiyel teşkil eder.” dedi.
    Gaziantep’in binlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu söyleyen Başkan Güzelbey, “Bu kültür ve turizm geçmişinin ortaya çıkması lazım. O bakımdan şehrimizin gelişmesi şehrimizde yaşayan insanların yaşam standardının yükselmesi için çalışıp çabalıyoruz. Bakırcılar Çarşısı bunun en canlı örneğidir. Sadece Bakırcılar Çarşısı yeterli değil. Biz bunun şehre yayılmasını amaçlıyoruz. Şehrimizin yaşayan bir kent olması için çalışıyoruz. Suriye’deki karışıklıklar bittikten sonra bunların aşılacağına inanıyorum. Vizelerin kalkması, komşularımızla ilişkilerimiz Gaziantep’in yükselen bir yıldız olması dünyanın en büyük mozaik müzesinin kentimizde yapılmış olması ticari hayatımızı daha da canlı hale getirir.” şeklinde konuştu.

    PROJEYE 30 MİLYON TL KAYNAK AYIRILDI
    Proje üzerinde 5 yıldan beri çalışıldığını ve herhangi bir aksilik olmadığı takdirde 14 Kasım 2011’de çalışmalara başlanacağını belirten Başkan Güzelbey, “Şehrimize gelen insanları çarşıya çekmek zorundayız. Bizim çarşı kültürümüz ölmemelidir. Çarşı ölürse önce orta direk çöker. Onun için çarşılara sahip çıkmalıyız. Çarşılar değişiyor ve bu sebeple insanlara daha cazip şeyler sunmalıyız. ‘Kentim Çarşım Yenileniyor’ projesiyle hiçbir maddi külfetimiz olmayacak, 30 milyon TL kaynak şuanda bankada bekliyor. Bu proje için soruşturma da geçirebiliriz. Bizim amacımız çarşıyı ve esnafımızı canlandırmak. Genellikle Alış Veriş Merkezleri’nin merkezi İstanbul olduğu için belediye olarak buralardan gelir elde edemiyoruz. Gaziantep esnafının verdiği vergilerin yüzde 5’ini belediye olarak aldığımız için kendi esnafımızı her zaman desteklemeliyiz.” ifadelerini kullandı.