Güney Eğitim Kurumları Zenginleştirilmiş Eğitim Programı(ZEP) öğrencileri, öğrendikleri tüm bilgilerden yepyeni bilgiler, fikirler, keşifler ve buluşlar üretmeyi hedefliyor.
    ZEP Üretken Düşünce Becerileri Eğitmeni Didem Rumeysa Sezginer tarafından başlatılan ‘Keşif Güncesi Projesi’ kapsamında düşünmeye yönelik pek çok programlar alan öğrenciler, zihin dünyalarını sadece pasif bilgi alan konumunda değil, yeni bilgilere ulaşan aktif bilgi alan konumda olmasına odaklanılıyor. Projeyle üretken düşünce becerileri ve düşünce becerileri derslerinde öğrencilerin zihin dünyaları orijinal düşünceler üretimi için birçok yöntemle hazırlanıyor. Sağ ve sol lobun birlikte etkinleştirileceği uygulamaların ardından şekilsel ve dilsel üretkenlik çalışmalarına geçiliyor.
    Düşünce üretiminin tüm hayata yansıtılabilmesi hedeflenen ‘Keşif Güncesi’ projesi hakkında açıklamalarda bulunan ZEP Üretken Düşünce Becerileri Eğitmeni Didem Rumeysa Sezginer, şunları kaydetti: “Tüm dünyada iz bırakmış olan, ürettiği fikirlerle insanlık adına çığır açan insanların hayatları incelendiğinde; hepsinin bir ortak özelliği olduğunu fark ediyoruz. Yanlarından hiç ayırmadıkları keşif güncelerini. Bu insanlar devamlı düşünüp, yeni fikirlerini hiç fırsat kaybetmeden hemen not alıyorlar. Bu defterin varlığı; zihin dünyasında düşünme ve fikir üretme gündemini devamlı canlı tutuyor. Biz de ZEP öğrencilerimizle güncelerimizi hiç yanımızdan ayırmadan, devamlı fikir üretmeyi arzu ediyoruz.”