İzmir'in Konak Meydanı'nda biraraya gelen KESK'e bağlı sendika üyeleri, hükümet tarafından hazırlanan sendika yasası metnine tepki gösterdi. Konak'tan AK Parti İzmir İl Başkanlığı önüne kadar meşalelerle yürüyen yaklaşık 30 kişilik gruptan bazıları parti binası önünde ellerindeki dövizlerden birini ateşye verdi.
KESK'liler adına açıklamalarda bulunan dönem sözcüsü Ramis Sağlam, hükümet tarafından hazırlanan yasa metninin kamu emekçilerinin beklentilerinden uzak olduğunu ifade ederek, "AK Parti, grevsiz toplu sözleşmesiz, 4688 sayılı sendika yasası ile oyaladığı 2 milyona yakın kamu emekçisini kandırmaya devam ediyor. Sendika kanunu, kamu emekçilerinin 2012 toplu sözleşme farklarını alamamasına neden olmaktadır. Maaşlarımıza ancak günlük bir simit almaya yetecek kadar enflasyon farkı zammı yapan AK Parti iktidarı, maaş zamlarımızı sürekli ertelemekte ve sonuçta kamu emekçileriyle ailelerini mağdur etmektedir." diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, maaş artışının yazılı olduğu dövizlerden birisini ateşe verdi. KESK üyeleri daha sonra olaysız olarak dağıldı.