Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), terör örgütü PKK tarafından kaçırılan öğretmenlerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.
    KESK Bursa Şubeler Platformu olarak sendika binasında düzenlenen ‘Kaçırılan Öğretmenler’ konulu basın toplantısında, terör örgütü PKK’nın öğretmenlere yönelik kaçırma eylemi kınandı. Toplantıda konuşan KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Özaydın, öğretmenlerin kaçırılmasına tepki gösterdi.
    Türkiye’de şiddet ortamından kurtulmanın tek yolunun silahların susmasından geçtiğinin altını çizen Özaydın, “Ağıtların dili ne olursa olsun, evlerde akan gözyaşlarının rengi yürekleri yakan acı aynı oluyor.” dedi.
    Bu çözümsüzlük sürecinden sivillerin daha fazla zarar gördüğünün altını çizen Hasan Özaydın, “Son aylarda 12 öğretmenimiz kaçırılmış, bunlardan 8’i bırakılmış, 4 öğretmenimizden ise hala haber yok. Bizler bugüne kadar her zaman insan haklarından ve demokrasiden yana tavır aldık. Hayatın her alanında daha fazla demokrasiyi savunduk. Bu nedenle yaşam hakkına sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Bu çerçevede, kaçırılan öğretmenlerin yaşam hakkını savunduklarını ifade eden Hasan Özaydın, “Bu nedenle eğitim emekçisi arkadaşlarımızın serbest bırakılması ve ait oldukları yere, sınıflarına dönmesi temel isteğimizdir.” dedi.
    KESK Bursa Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Özaydın, sebebi ne olursa olsun, öğretmenlere bu muamelenin yapılamayacağına vurgu yaparak, kaçırılan öğretmenlerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi.