2010 yılından itibaren sağlık hizmeti vermeye başlayan Aksaray Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği'ne(KETEM), 5 bin 167 sigara tiryakisi başvurdu. Tiryakilerin büyük çoğunluğunun sigara bırakma konusunda kararlı oldukları, sonunda başarılı oldukları gözlendi.
Aksaray Devlet Hastanesi Sigara Bırakma Polikliniği'ne başvuran 5 bin 167 kişinin arasında 4 bin 172 tanesi sigarayı bırakmayı başardı. 4 bin 163 kişinin dışında kalan sigara tiryakilerinden 714'ü ise tedaviyi yarıda kesti. Bu tiryakilerin 290'ı tekrar kontrole gelmedikleri için sigarayı bırakıp, bırakmadıkları belirlenemedi. KETEM Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Ayça Tozdemir, "Sigarayı bırakma poliklinikleri sigara bağımlılığının tedavisinde en etkili ve en kolay yoldur. Polikliniğimize başvuran tiryakileri motive ederek, psikiyatrik destek, gerektiğinde de ilaç desteği sağlıyoruz. Tiryakilerimizi yakın takibe alıyoruz. Çünkü sigarayı bırakmakta, alkol ve diğer bağımlılık yapan uyuşturucular gibi özel yardım gerektirmekte. Polikliniğimize başvuran sigara tiryakilerinden yüzde 70’inde sigarayı bıraktı." dedi. Ücretsiz olarak hizmet verdiklerini ifade eden Tozdemir,
"Sağlık Bakanlığınca gönderilen ilaçları ücretsiz olarak sigara tiryakilerine veriyoruz. Sigarayı bırakmaları konusunda danışmanlık yapıyor, destek sağlıyoruz." dedi.
KETEM ve Sigara Bırakma Polikliniği Sorumlu Hekimi Dr. Ayça Tozdemir, "Aksaraylı tiryakileri, özellikle de gençleri Aksaray Devlet Hastanesi Sigara bırakma Polikliniğimize sigarayı bırakmaları konusunda yardımcı olmak, danışmanlık hizmeti vermek üzere bekliyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.