Kamu İhale Kurumu (KİK)’na Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri tarafından operasyon yapıldı. Kamu ihalelerine fesat karıştırıldığı ve yolsuzluk suçlaması ile KİK eski başkan yardımcısı ve halen kurul üyeliği devam eden Ali Kaya ile raportörler Osman Tuna ile Şenol Vanuer’in de aralarında bulunduğu 20’nin üzerinde kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.
Organize Büro Amirliği ekipleri, KİK yöneticilerini ve çalışanlarını uzun süredir takip ediyordu. Bu teknik ve fiziki takibin ardından, bu sabah erken saatlerde KİK’e, diğer taraftan yöneticilerin evine baskın düzenlendi. Yaklaşık 15 polisin katıldığı operasyonda, kurumda 3 çalışan, işlerine başlamaya geldikleri saatlerde gözaltına alındı. Bu kişilerin oda ve bilgisayarlarındaki bilgi ve belgelere el konuldu.
    Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında, eski KİK başkan yardımcısı olan ve halen kurul üyeliği devam eden Ali Kaya ile raportörler Osman Tuna ile Şenol Vanuer de gözaltına alınanlar arasında. Operasyon kapsamında çoğu iş adamı ve şirket sahibi 20 kişi de ihaleye fesat kırıştırmaktan gözaltına alınırken, bu kişilerin ev ve ofislerinde yapılan aramalarda birçok ihale ile ilgili dosyaya el konuldu.
    Polisin yaptığı çalışmada, 40 ihaleye fesat karıştırıldığı iddialar arasında. Edinilen bilgiye göre, gözaltına alınan KİK üyeleri ve şirket sahiplerinin mal varlığı da incelemeye alındı. Gözaltındakilerin sorgusunun devam ettiği öğrenildi.
Yaklaşık 9 saat süren aramalar sonunda, kaçakçılık ve organize suçlar ekibi akşam saatlerinde KİK’ten 3 araçla ayrıldı. Ekipler, araçlara binerken çok sayıda klasör ve dokümanlarla ayrıldı. Ekipler, ayrıldıktan sonra ise KİK’e çok sayıda lüks araç geldi. Araçlarla gelip KİK merkez binaya giren şık giyimli kişilerin telaşlı olması dikkatlerden kaçmadı.