Afyonkarahisar’daki Zafer Kent Ormanı’na 500 adet Kafkas sülünü ile 500 adet kınalı keklik bırakıldı. İl genelinde ilk kez sülün salındığını bildiren İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak, vatandaşlardan bu hayvanları korumasını istedi.
        Daha önce Afyonkarahisar’ın pek çok noktasına kınalı keklikler salındığını dile getiren Bayrak, ilk kez salınacak bu sülünlerin bu civarda popülasyonlarını artırmayı hedeflediklerini kaydetti. Bayrak, ekolojik ve doğal hayatın korunması, sürdürülebilir bir şekilde devamı ve bu kaynakların milli ekonomiye kazandırılması ile ilgili birtakım gerekliliklerin artık kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Tabii hayatın bilinçsiz ve kontrolsüz kullanımına dikkat çeken Bayrak, şu ifadelere yer verdi: “Bunlara paralel olarak ortaya çıkan çevre sorunları dünyada ve ülkemizde doğal kaynakları koruma düşüncesini ortaya çıkardı. Bozulan eko-sistemin eski haline geri kazandırılması için de acil planlama ve çalışmalar içine girilmiştir.”
        Bayrak, av ve yaban hayatının sürdürülebilir yönetimi için ve özellikle tarımsal alanlara büyük zarar veren süneyle ve son zamanlarda öldürücü hastalıklara neden olabilen kene ile daha iyi mücadele edebilmek için kınalı kekliklerin eski yaşam alanlarına kazandırılması gerektiğini belirtti. Vatandaşları yaban hayvanlarına karşı duyarlı olmaya davet eden Bayrak, “Samsun’dan getirttiğimiz Kafkas sülünleri inşallah burada çoğalacak. Vatandaşlarımızdan talebimiz bu hayvanları korusunlar, avlamasınlar, avlayanlara da engel olsunlar. Çünkü Türkiye’nin her noktasına ağaç dikiyoruz, yaban hayatının korunması için büyük çaba harcıyoruz ve bunları burada bırakıyoruz. Bizim özellikle isteğimiz bu hayvanların korunmasıdır. Bunlar yaban hayatının gelecek nesillere aktarılacak türlerinden bir örnek. Afyonkarahisar’ın her taşında keklik ve sülün ötsün istiyoruz.” diye konuştu.
     Bayrak, keklik ve sülün salımının yapıldığı yerlerin 3 yıl boyunca avlanmaya da kapatıldığını anımsatarak, bu hayvanları avlayanlara çok ciddi cezaların verileceğini bildirdi.