Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde Roma ve Bizans dönemlerine ait 3 bin 550 adet tarihi eser ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.
Edinilen bilgilere göre bir şahsın elinde bol miktarda tarihi eser bulunduğu ve bu eserleri satmak istediği ihbarını alan Kırıkhan Asayiş Şubesi ekipleri hemen harekete geçtiler. Elinde bol miktarda tarihi eser bulunduğu öğrenilen T.K. (58)'nin evine düzenlenen operasyonda, küçük bir müze açacak kadar tarihi eser ele geçirildi.
Son 15 yılın en kapsamlı operasyonunda çeşitli ebatlarda 3 bin 250 adet Roma ve Bizans dönemine ait adet madeni ve gümüş sikke, çeşitli ebatlarda 100 adet Roma ve Bizans dönemine ait çengel, toka, mühür, ok ucu, çeşitli ebatlarda 100 adet Roma ve Bizans dönemine ait madeni kapı tokmağı, kapı süsü, aynı döneme ait olduğu bildirilen 50 adet şekilli taş, 44 adet madeni yüzük ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan T.K. yapılan ilk sorgulamasının ardından adli mercilere teslim edildi.
Kaçakçılıkla ilgili her alanda mücadele ettiklerini belirten Kırıkhan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Korkmaz, “Kırıkhan'da yaklaşık 1.5 yıldır görev yapıyorum. Ve göreve başladığım ilk günden bu tarihe kadar kaçakçılığın her türü ile mücadele ediyoruz. Her tarafından tarih fışkıran güzel ülkemizin tarihi güzelliklerinin kötü niyetli kişilerce kaçırılmak isteniyor. Bu kişilerle mücadelemiz hız kesmeden devam edecek.” dedi.