Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ile Kocaeli’nden geçen demiryolu hattının kullanılması ve Hızlı Tren ile Marmaray’a entegrasyonunu görüştü. Toplantı sonunda TCDD ile Büyükşehir'in ortak çalışma grubu oluşturmasına karar verildi.

Hızlı tren çalışmaları nedeniyle Adapazarı-İstanbul tren yolu hattının 30 ay çalışmayacak olması Büyükşehir Belediyesi`ni ulaşımda sorun yaşanmaması için çözüm arayışına itti. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, Başkan Karaosmanoğlu’nun davetlisi olarak şehre geldi. Başkan Karaosmanoğlu, Genel Müdür Karaman’ı Sekapark’ta misafir etti. Toplantıya Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Genel Koordinatör Adnan Bilgiç, Ulaşım Daire Başkanı Abdulmuttalip Demirel ve TCDD’nin bürokratları katıldı.

Sekapark’a olan hayranlığını dile getiren Genel Müdür Karaman, kendisini böyle güzel bir atmosferde ağırlamasından dolayı Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti. Toplantıda Kocaeli’nden geçen demiryolu hattının kullanılması, çalışmaları devam eden Hızlı Tren ile Marmaray’a entegrasyonu ele alındı. Genel Müdür Karaman, öncelikli olarak yolcu projeksiyonunun ortaya konulması için çalışma yapılması gerektiğini ifade etti.

Genel Sekreter Yardımcısı Büyükakın, Kocaeli Ulaşım Master Planı çerçevesinde bu çalışmayı da hayata geçirebileceklerini dile getirdi. Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda demiryolu hattının kullanımı, Hızlı Tren ve Marmaray ile entegrasyonuyla ilgili olarak Demir Yolları ve Büyükşehir’den yöneticilerin yer alacağı bir ortak çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı.