Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları(KOMEK) sayesinde bugüne kadar 48 bin kişi meslek sahibi oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’de ve dünyada bir marka haline gelen kursların, insanların sosyalleşmesini ve meslek edinmesini sağlayan Türkiye’nin en yaygın kurslarından biri olduğunu söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi’nin açılışı ile Hünerli Eller Yarışması’nın ödül töreni ve KOMEK’in 2011-2012 eğitim dönemi açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bir halk üniversitesi konumunda olan KOMEK’in Türkiye’de ve dünyada bir marka haline geldiğini söyledi. 100’den fazla branşta eğitim veren KOMEK’in insanların sosyalleşmesini ve meslek edinmesini sağlayan Türkiye’nin en yaygın kurslarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, KOMEK’in Hanımlar Lokalleri ve Gençlik Merkezi’ndeki kurslarla birlikte 2004 yılından bu yana yaklaşık 100 bin kişiye eğitim verdiğini kaydetti. 2011 – 2012 eğitim döneminin 42 branş, 140 grup, 4 bin 173 kursiyerle başladığını hatırlatan Başkan Akyürek, 2011 yılında KOMEK’e 57 branşta 419 grupta 10 bin 789 kursiyerin başvurduğunu, 6 bin 704 kişinin sertifika aldığını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi ile Karatay, Selçuklu ve Meram Belediyelerinin Meslek Edindirme Kursları ile Konya’nın bu alanda önemli bir standardı yakaladığını belirten Başkan Akyürek, açılışı yapılan Sergi ve Satış Merkezi’nde kursiyerlerin el emeği ürünlerin onlar adına satılarak bütçelerine katkıda bulunulacağını söyledi. Konya’nın kalbi olan Kültürpark’ta açılan merkezin kurslara verilen değerin bir ifadesi olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, güçlenerek yoluna devam eden KOMEK’te emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başkan Akyürek, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yarışmada birincilik, ikincilik, üçüncülük ve mansiyon alan öğrencileri de tebrik etti.

Konuşmanın ardından KOMEK tarafından ilk kez düzenlenen Hünerli Eller Yarışması’nda Makine Nakışı, Ebru ve Çini branşlarında dereceye giren kursiyerler ile öğretmenlerine ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül töreninden sonra KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Akyürek ve beraberindekiler hep birlikte merkezi gezerek ürünler hakkında bilgi aldı.
        
KOMEK Kültürpark Sergi ve Satış Merkezi’nde 1001 adet el emeği eser bulunuyor. Kültürpark’ta düzenlen programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eşi Fatma Akyürek, Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Okka, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Meram Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Aydan Şık, AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haşmet Okur, KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, daire başkanları, muhtarlar, gaziler, KOMEK mensupları ile vatandaşlar katıldı.