Konya Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere üniversite tercihlerinde yardımcı olmak amacıyla YGS-LYS Tercih Merkezi oluşturdu. Zafer Meydanı’ndaki Tercih Merkezi’nde rehber öğretmenler YGS ve LYS’ye giren tüm öğrencilere yardımcı oluyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) giren öğrencilere üniversite tercihlerinde yardımcı olmak amacıyla YGS-LYS Tercih Merkezi oluşturdu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dershaneler ve özel üniversitelerle işbirliği içinde Zafer Meydanı Camlı Köşk yanında kurulan YGS-LYS Tercih Merkezi’nin, öğrencilerin doğru tercih yapmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Tercih Merkezi’nde dershaneye gidemeyen, araştırma yapma imkânı bulamayan öğrencilere de rehberlik hizmeti verildiğini hatırlatan Başkan Akyürek, 2007 yılından bu yana kurdukları Tercih Merkezi’nde bu yıl 4 dershane ve 4 özel üniversitenin stant kurduğunu vurguladı. Başkan Akyürek, YGS ve LYS’ye giren tüm öğrencileri 5 Ağustos’a kadar hizmet verecek YGS-LYS Tercih Merkezi’ne davet etti.