Fatih Köprüsü üzerinde meydana gelen zincirleme trafik kazasına karışan yolcu minibüsü yoldan çıktı. Köprüde asılı kalan minibüste bulunan yolculardan biri alt yola düştü.
Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Fatih Caddesi Fatih Köprüsü üzerinde saat 11.30 sıralarında meydana gelen trafik kazasında 1'i ağır, 11 kişi yaralandı. İddialara göre, Ahmet Barlas'ın kullandığı 06 AB 7169 plakalı otomobil, Fatih Köprüsü'nün üzerinde sağ şeritte bilinmeyen bir nedenle beklemeye başladı. Aynı şeritte seyir halindeki Adem Acar'ın kullandığı 06 YB 2504 plakalı otomobil, bekleyen otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle Ahmet Barlas'ın kullandığı otomobil yola doğru savruldu. Bu sırada yoldan geçen Ulus-İncirli hattında çalışan Kasım Kara'nın kullandığı 06 J 1347 plakalı hat dolmuşu önüne çıkan otomobile çarptı. Kontrolden çıkan minibüs, Fatih Köprüsü'nden uçmak üzereyken bariyerlere takılarak havada asılı kaldı. Asılı kalan minibüsün ön yolcu koltuğunda oturan ve kimliği tespit edilemeyen bir kişi köprüden aşağı düştü.
Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Fatih Köprüsü'ne gelen ambulanslar, buradaki vatandaşların "Köprüden aşağıya bir kişi düştü. Aşağı inin" diye ikaz etmeleri üzerine, alt yola indiler. Alt yola düşerek ağır yaralanan vatandaşa, olay yerinden geçen 3 doktor müdahale etmeye çalıştı. Yaralıya müdahale eden doktorlar olayı görüntülemeye çalışan kameralara da tepki gösterdi. Kısa süre sonra olay yerine sağlık ekipleri ağır yaralanan vatandaşa müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.
Araçlarda bulunan ve yaralananlar yol kenarında kaldırım üstünde otururken, olay yerine gelen sağlık ekipleri bu yaralıları da ambulanslara alarak çeşitli hastanelere götürdü. Yolculardan Murat Karman, köprüde halde asılı duran minibüsün içinde bir süre kurtarılmayı bekledi. Sağlık ekipleri diğer yaralıları tahliye ederken, minibüsün içinde bekleyen Murat Karman itfaiye ekiplerinin çabalarından sonra dışarı çıkarıldı. Murat Karman, sağlık ekiplerinin sedyeye yatmasını istemesine "Benim bir şeyim yok" diye karşılık verdi. Sağlık ekibi, yaşlı adamı her ihtimale karşı ambulansa bindirerek, hastaneye götürdü.
Olay yerindeki çekici araçlarla itfaiye aracı, köprüde asılı duran minibüsü 20 dakikalık çalışmanın ardından bulunduğu yerden çıkardı. Kazayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.