Kore savaşının 60. yılı nedeniyle Güney Kore tarafından gönderilen madalyalar Bursalı gazilere takdim edildi.
    Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi'nde düzenlene madalya takdim töreninde duygusal anlar yaşandı. 45 Kore gazisinin dul eşi ve çocuklarına, savaşın 60. yılı nedeni ile Güney Kore devleti tarafından gönderilen madalyanın yanı sıra, teşekkür plaketi verildi.
    Madalya törenine katılan Bursa Vali Vekili Selman Yenigün, hayatta olan ya da olmayan bütün gazi ve yakınlarına minnettar olduklarını söyledi. Yenigün, "Milletler, şehitleri ve gazileriyle onurlanırlar ve gurur duyarlar. Milletimiz her dönemde toprağını, vatanını korumak için şehitler ve gaziler vermiştir. Bu özelliğe uygun olarak da bugün Kore gazilerimizin dul eşlerine madalyaları takdim edilmek üzere böyle bir tören düzenlendi. Yaşayan gazilerimize ve ailelerine de sağlıklar, mutluluklar ve iyi bir ömür diliyoruz." dedi.
    Zaman zaman duygulu anların yaşandığı törende madalya alan Kore gazisi Nurettin Beki'nin eşi Safinaz Beki, buruk bir sevinç yaşadı. Yaşadıkları sevinci eşi göremediği için üzüldüğünü anlatan Safinaz Beki, "Eşim 33 yıl önce vefat etti. Hayatından bir tat alamadı. Savaşı çok zorlu bir şekilde geçirdik. Orada sürekli çarpışmışlar. Bize bu hakları tanıyanlara Allah uzun ömürler versin. Eşim ve arkadaşları da nur içinde yatsın." dedi.
    Duygulu anlar yaşayan gazi yakınları, kendilerini unutmayan Güney Kore devletine de teşekkür etti. Törende, bazı gazi yakınları gözyaşlarını tutamadı.