Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı Güney köyünde 2 katlı binanın teras katında çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına sebep oldu. Köylüler, itfaiyenin yetersiz kalması üzerine ellerindeki kovalarla su dökerek ve kar kütleleri atarak yangını söndürmeye çalıştı.
İlçeye bağlı Güney köyünde Erdoğan ve Şenol Özkul kardeşlere ait 2 katlı binanın teras katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ailenin teras katında bulunmadığı sırada binayı saran alevler sebebiyle itfaiyeye haber verildi. Yangında teras katı kül olurken evin 2. katı ve bodrum katında maddi hasar oluştu.
Olay yerine gelen Vakfıkebir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin çabaları yetersiz kalınca, çevreden gelen vatandaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek oldu. Köylüler, alevleri kar kütleleri ve kovalarla su taşıyarak söndürmeye çalıştı.
Daha sonra Beşikdüzü Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin gelmesiyle birlikte yangın kontrol altına alındı. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık bir buçuk saatte kontrol altında alabildiği yangın sonrasında teras katındaki bütün eşyalar kullanılamaz hale geldi. Uzun süre gözyaşı döken aile bireylerini yakınları ve komşuları teselli etmeye çalıştı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.