Kars'ta okulların tatile girmesi ile başlayan Yaz Kur'an Kursları yoğun ilgi görüyor. Kurslar, yapılan etkinliklerle cazip hale getiriliyor.
Kars'ta Kur'an kurslarında devam eden eğitimlere çocukları teşvik etmek amacıyla farklı etkinlikler düzenleniyor. Merkez Örnek Mahallesi Hacı Recep Cami'nde açılan yaz dönemi Kur’an kurslarına katılan öğrenciler düzenlenen piknik ile stres attı. Çocuklar piknikte, ailelerinin yapmış olduğu pastaları ve börekleri ilk olarak hocaları İsmail Mustafaoğlu ve bayan okutmanları Hatice Gölge’ye ikram etti.
Cami İmam Hatibi İsmail Mustafaoğlu, yaz Kur’an kursu olarak her yıl bu tarz etkinlikler düzenleyerek öğrencilerin kaynaşmasını sağladıklarını söyledi. Mustafaoğlu, cami bahçesinde düzenledikleri etkinliğe 70 öğrencinin katıldığını belirterek, “Öğrencilerimizi yaşlarına göre kurlara ayırdık, 1. kur, 2. kur ve 3. kurda olan öğrencilerimiz var. 3. kurda çok güzel Kur-an Kerim okuyan öğrencilerimiz bulunuyor. Bugün de öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak. kaynaşmalarını sağlamak için camimizin bahçesinde piknik yaptık.” ifadelerini kullandı.