Balıkesir'de 2 yıl önce 4 kişiyi öldürüp iki çukura gömdükleri iddiasıyla 5 sanığın yargılandığı Trabzon’daki davada karar çıktı. Mahkeme, sanıkların 4'üne 4'er kez, 1’ine de 1 kez olmak üzere toplam 17 müebbet hapis cezası verdi.
    Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Erhan Çetin, Ferdi Duran, Mustafa İnan, Serkan Fındık ve Kamil Demir ile taraf avukatları katıldı. Öldürülen Ercan Altuntaş'ın annesi Ayfer Altuntaş ile Samet Erkutoğlu'nun annesi Şükran Erkutoğlu da duruşmada hazır bulundu.
    Son ifadelerinde suçu birbirlerinin üzerine atan ve suçsuz olduklarını savunan sanıklar, olayda çocukları öldürülen müdahillerle de sık sık sözlü tartışma yaşadı.
    Tarafların son savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Mustafa İnan, Ferdi Duran, Serkan Fındık ve Mehmet Erhan Çetin’in 4 kişiyi kasten öldürmekten 2'si ağırlaştırılmış olmak üzere 4'er kez müebbet hapis cezasına çarptırdı. Kamil Demir’e ise Ercan Altuntaş'ı öldürmekten 1 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, sanıkların cezalarında herhangi bir indirime gerek olmadığına hükmettiği kararında ayrıca, Mustafa İnan ve Serkan Fındık'a tehdit suçundan 2 yıl 4'er ay, Mustafa İnan ve Ferdi Duran'a da 61636 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefetten 1'er yıl hapis cezası verdi.
    Kararın açıklanmasının ardından sanıklar birbirleriyle tartışırken, salonda bulunan Ercan Altuntaş'ın annesi Ayfer Altuntaş ile Samet Erkutoğlu'nun annesi Şükran Erkutoğlu, sanıklara "Kaleminiz kırıldı." diyerek ayakkabılarını fırlattı.
Sanıkların cezaevi aracına alındığı sırada o bölgeye gitmek isteyen Altuntaş ve Erkutoğlu’nu adliyede görevli polisler güçlükle engel oldu. Polisin güçlükle kontrol ettiği Ayfer Altuntaş, adliye merdivenlerinde kalem kırarak karara ve sanıklara tepkisini dile getirdi.

    OLAYIN GEÇMİŞİ
    Balıkesir’de 28 Aralık 2009'da Ahmet G. ile Mehmet Durna'nın işlettiği kahvehane kurşunlanmış, daha sonra olayı gerçekleştirdiği ileri sürülen Mehmet Erhan Çetin'in zorla kaçırılarak dövüldüğü iddia edilmişti. 5 Ocak 2010’da Mehmet Durna, 9 Ocak 2010’da da Serkan Özmen (30) ile ev arkadaşları Ercan Altuntaş (20) ve Samet Erkutoğlu (17) ortadan kaybolmuştu.
    Yaklaşık bir ay sonra da dağlık bir arazide, Mehmet Durna ile Serkan Özmen aynı çukurda, Ercan Altuntaş ile Samet Erkutoğlu ise farklı çukurlarda başlarından silahla vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu.
    Olay sonrası başlatılan soruşturmanın ardından gözaltına alınan Mehmet Erhan Çetin, Serkan Fındık (31), Kamil Demir (24), Ferdi Duran (24) ve Mustafa İnan (32) tutuklanmıştı.
    Balıkesir Ağır Ceza Mahkemesinin talebi üzerine de güvenlik gerekçesiyle dava Trabzon’a alınmıştı.