Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde, geçtiğimiz sene yolun karşısına geçmek isterken minibüsün çarpması sonucu hayatını kaybeden 2 lise öğrencisi kızın adı kaza yerinde yapılan üst geçitte yaşayacak. Kazanın ardından yapılan üst geçide iki liselinin ismi verilirken, 'Bu üst geçit Ezgi Nil Topuz ve Didem Çakar'ın anısına yaptırılmıştır' şeklinde not yazan tabelanın küçük olması ailelerin tepkisine sebep oldu. Yetkililer, üst geçite büyük tabela takılacağı sözünü verince tabela krizi tatlıya bağlandı.
    Geçtiğimiz Kasım ayında İzmir Yolu Özlüce Kavşağı yakınlarında meydana gelen kazada, ders çalışmadan dönen 15 yaşındaki Didem Zeynep Çakar ile Ezgi Nil Topuz, yolun karşısına geçmek isterken Güner Çalışkan'ın kullandığı minibüsün çarpmasıyla hayatını kaybetmişti. Liseli kızların hayatını kaybettiği yere Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından üst geçit yapıldı. Yayaların kullanımına açılan üst geçite Didem Zeynep Çakar ile Gizem Nil Topuz'un adı verildi.
    Üçt geçitin yayaların kullanıma açılması için düzenlenen törene kazada hayatını kaybeden liseli Didem Zeynep Çakar’ın babası Sinan Çakar, ablası Sinem Fatma Çakar, annesi Ümmügülsüm Çakar, Ezgi Nil Topuz’un babası Saffet Topuz ile genç kızların sınıf arkadaşları da katıldı.
    Üstgeçitin ayağına asılan tabelanın boyutunun küçük olduğunu ve isimlerde bir harfin yanlış yazıldığını gören aileler duruma tepki gösterdi. Didem Zeynep Çakar’ın annesi Ümmügülsüm Çakar, "Bu köprü bizim ısrarlarımızla yapıldı. Köprüyü gönüllü olarak yaptıran firma kocaman tabelasını koymuş. Bizim giden canlarımız küçücük tabelaya sığdırılmış." dedi.
    AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alparslan Yıldız ise tabelanın kendi istedikleri gibi gelmediğini, Pazartesi günü daha büyük ve doğru tabelanın yerine takılacağı sözünü verdi.