Antalya’da dün gece Akturpark Lunapark’ta ‘typhoon’ isimli oyuncağın çarpması sonucu hayatını kaybeden Özkan Kayhan’ın (24) ölümüyle ilgili soruşturma başlatan polis, işletmenin müdür yardımcısı A.Ç. ve olayın meydana geldiği makinenin sorumlusu R.A.'yı gözaltına aldı.
Antalya’da lunaparkta işe başladıktan 6 saat sonra ‘typhoon’ isimli oyuncağın çarpması sonucu hayatını kaybeden gençle ilgili 2 kişi gözaltına alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aktur Park Personel Müdürü Veli Kılınçaslan, kazanın dikkatsizlik sonucu meydana geldiğini ileri sürdü. Soruşturma başlatan polis, işletmenin müdür yardımcısı A.Ç. ve olayın meydana geldiği makinenin sorumlusu R.A.'yı gözaltına aldı. Fatih Polis Merkezi’ne getirilen şüpheliler burada sorgulandıktan sonra ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden A.Ç.’nin ifadesinde Özkan Kayhan’ın kısa süre önce işe başladığını ve müşterilerin güvenliğinden sorumlu olduğunu söylediği belirtildi. Olayı tam olarak görmediğini söyleyen A.Ç.’nin, Özkan Kayhan'ın platform üzerinde ayağının kaymasıyla birlikte dengesini kaybederek müşterilerin oturduğu koltuğa ya da tutunduğu demire kafasının çarpmış olabileceğini ifade ettiği öğrenildi.
Öte yandan, konuyla ilgili basın mensuplarına açıklama yapan Aktur Park Personel Müdürü Veli Kılınçaslan, Özkan Kayhan’ın kazadan 6 saat önce işe başladığını açıkladı. Kazanın Özkan Kayhan’ın dikkatsizliği sonucu meydana geldiğini savunan Kılınçaslan, "Parkımız içerisinde iştirakçi bir firmaya ait olan typhoon eğlence ünitesinde bilet görevlisi olarak çalışan Özkan Kayhan isimli arkadaşımız bir an dikkatsizliği neticesinde çalışan makinenin çarpmasıyla maalesef hayatını kaybetmiştir. Müşterilerin makine üzerinde makine çalışırken eğlendiği esnada Özkan Kayhan isimli arkadaşımız makine altından karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bu esnada makinenin çarpmasının etkisiyle maalesef hayatını kaybetmiştir." iddialarında bulundu. Kılınçaslan, ‘typhoon’ isimli oyuncağın arızalı olduğunu ve olay günü vatandaşların hizmetine açıldığını ifade etti. Ayrıca, hayatını kaybeden Özkan Kayhan’a ait kolye hala olay yerinde duruyor.