Evlerinin önüne yol yapılmadığı için hapis hayatı yaşadıklarını belirten yaşlı çift, yetkililerden yardım istedi.
    20 hanenin yaşadığı Birlik Mahallesi Ömür Sokağı sakinleri, yol yapımı için bir kişinin Hazine'ye ait olan yerini vermediği için büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi. Vatandaşlar, arazinin Hazine'ye ait olduğu için Belediye'nin şahsın itirazına bakmadan yaklaşık 200 metrelik yolu yapması gerektiğini iddia etti. Emekli maden işçisi Ali Paşayılmaz (56), “Vatandaşa yalvarıyoruz, izin vermiyor. Bazen günde iki sefer taşıyoruz. Hastamız var, yarın aynı şey bizim başımıza gelse bizi kim taşıyacak? Buraya doktor geliyor, o bile çıkmıyor. Çantasını biz taşıyoruz. Belediye Başkanı gelsin, görsün halimizi. Biz burada tıkandık kaldık.” dedi.
    Belediyeden emekli Kazım Aydın (52) da yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi: “Bizim yolumuz nereden gelirse gelsin. Biz burada mağduruz. Sayın valime ve belediye başkanıma buradan sesleniyorum. Gelip burayı görsünler. Özellikle belediye başkan yardımcımız Ender bey buraları biliyor. Gelip yardımcı olsunlar. Çok bir şey değil, ben yukarıdaki yerimi veriyorum. Ama şu hasta olan yaşlı komşularımız için mahallemize yol gelmesini istiyoruz. 145 tane imzamız var. Buradaki hastanın raporları var. Ondan sonra ambulans, doktor geliyor hastayı sedyeyle biz taşıyoruz. İstanbul’da tramvaylar için koca binaları bile yıkıyorlar, burası hazinenin kendi yeri, istediği gibi buraya yol yapabilirler.” diye konuştu.

    YAŞLI ÇİFT EVDE HAPİS HAYATI YAŞIYOR
    Bundan 35 yıl önce ‘köprüden bu tarafa yol yapılacak’ vaadiyle ev satın alan Hafize (68) ve İsmail (71) Çelebi çifti de son 5 yıldır evde hapis hayatı yaşıyor. Hafize Çelebi’nin böbreklerine bağlı olarak ellerinin kararması ve iltihaplı romatizma hastalığına yakalanması nedeniyle evlerinden çıkamayan yaşlı çift, şunları söylüyor: “Mağduruz. Rahatsızlığımız olmasa yine bir şey değil. Eskiden çıkıyorduk ama şimdi çıkamıyorum. Ben 5 yıldan beri bu dört duvar arasındayım. 112 geliyor, bizi buradan alırken ‘şehrin içinde oturuyorsunuz, yol olmaz mı?’ diyor. Gelsinler baksınlar buraya Allah için. Ben burada belediye başkanı seçerken hasta yatağımdan kalktım da gittim. Şehrin içinde oturan insanın yolu olmaz mı? Vücudum hasta, ayaklarımda 5 yıldır iltihaplı romatizma var. Şimdi hiç gezemiyorum. Sol böbreğim zaten çalışmıyor, iflas etmiş. Bu ellerim ondan siyahladı. Düşüp bayılıp kalıyorum. Ambulans geldiğinde komşular toplanıp sedyeyle aşağıya götürüyorlar. Allah onlardan razı olsun. Mağdur kaldık.”