Türk destanları arasında önemli bir yer tutan “Battal Gazi Destanı” beyazperdede yeniden çekilmeye hazırlanırken, “Battal Gazi” karakterini oynayacak oyuncu Malatya’da düzenlenen yarışma ile aranıyor. Yapımcılığı’nı “Manas Evleri”nin üstlendiği yönetmenliğini Fehmi Demirbağ’ın yapacağı filmin başrolünde oynayacak kişiyi belirlemek için final seçmeleri yapıldı.
Sanayi Spor Sitesi’nde gerçekleştirilen seçmelerde ‘Battalgazi’ rolünü oynamak isteyen erkek adaylar ile ‘Sarina’ isimli Bizans Düşes'ini oynamak isteyen bayan adaylar at binerek hünerlerini ortaya koydu. 12 erkek ve 6 genç kızın katıldığı seçmelerde adaylar at binme, dik duruş, akrabotik hareketlerle kabiliyetlerini sergiledi.
Yapımcı, Manas Evleri Yapı Topluluğu Yönetim Kurulu BaşkanıYakup Öztürk, Malatya Valisi Ulvi Saran’ın dadesteklediği “Battal Gazi Destanı” filmi için başrol oyuncusunu Türkiye çapında aradıklarını, oyuncu elemelerini Haziran ayı sonunda Malatya’da yapılacağını ve başrol oyuncusunun bu elemelerden sonra belirleneceğini ifade etti.Öztürk, fantastik öyküsüyle, 3D animasyon tekniği ile yepyeni bir yorumla çekimlerine başlanacak “Battal Gazi Destanı” sinema filminin gişe gelirlerinin bir kısmını Türk Çizgi Roman Kahramanı “Herotürk”ün başlatmış olduğu “7 bölgeye 7 çocuk hastanesi” projesine aktarma kararı aldıklarını da ifade etti.

CÜNEYT ARKIN: BATTAL GAZİ OLMAK ZOR 6 YIL UZAKDOĞU SPORLARI ÇALIŞTIM
Ünlü oyuncu Cüneyt Arkın da, Battal Gazi karakterini günümüzde bulunmasının zor olduğunu söyledi. Eski Battalgazi filmlerini çekmek için kendisinin 6 yıl uzakdoğu sporları eğitimi aldığını anlatan Arkın, bununla birlikte Medrano Sirki’nde 1 yıl çalıştığını anlattı. Arkın, şöyle devam etti: "Battalgazi rolünü canlandırmak için ben 6 yıl karate çalıştım. Siyah kuşak oldum. Filmlerde karate yapayım diye. Şimdi bütün bunları yapabilecekleri birinin çıkması lazım. Duruşu yiğitçe olacak. Bakışında cesaret olacak. Yüreğinde başka güzel dünya olacak. Umutsuz konuşmuyorum."
Elemelerde türkücü Töre Anadolu da ‘Sarina’ rolünü oynamak için yarıştı. 6 yıl önce tiyatro ve film projeleri içinde yer aldığını ancak yanlış kişilerle çalıştığı için bu alandaki çalışmalarına ara verdiğini anlatan Anadolu, "Türk sinemasında eskiden olduğu gibi güzel eserler ortaya konulmuyor. Genelde filmlerde argo, küfür ve cinsellik öne çıkarılıyor. Böylece filmlere reyting kazandırılmaya çalışılıyor. Bu yanlış. Bende o yüzden ara vermiştim. Şimdi konusu güzel olan Battalgazi filminde oynamak istiyorum. Onun için katıldım." diye konuştu.
Yönetmen Fehmi Demirbağ ise Battalgazi karakterini canlandıracak karekteri halkın içinden seçmek istediklerini, bu nedenle böyle bir yarışma düzenlediklerini anlattı. Yarışmaya 3 bin 500 kişinin başvuru yaptığını aktaran Demirbağ, elemeler sonucunda bunları 20 kişiye düşürdüklerini kaydetti. Seçmelerde sonuçlar yarın gerçekleştirilecek kılıç kuşanma yarışının ardından açıklanacak.