Antalya Manavgat ilçesi Müftüsü Halil Taş, Mersin'in Erdemli ilçesine atandı. Müftü Halil Taş, 6 yıldır Manavgat Müftülüğü görevini yürütüyordu.
Müftü Taş, tayininin Mersin'in Erdemli ilçesine çıktığını, tayinle ilgili resmi yazıyı beklediğini söyledi. Manavgat halkını çok sevdiğini belirten Taş, 6 yıl boyunca ilçede yaşadığı güzellikleri ömrü boyunca unutmayacağını kaydetti.
1966 yılında Burdur'un Bucak İlçesinde doğan Halil Taş, ilk ve orta tahsilini Bucak'ta, yüksek öğrenimini ise İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde tamamladı. Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi'nden 1989 yılında mezun olan Taş, askerlik vazifesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde uzmanlık eğitimini tamamladı. Ardından Erzurum'un Pazaryolu ilçesinde müftülük görevine başladı. Pazaryolu'ndan sonra 1997'de Burdur'un Yeşilova ilçesi müftülüğüne atanan Taş, ardından 2000 yılında Burdur Çeltikçi, 2005'te Manavgat Müftülüğü'ne atanmıştı. Vaize Fedan Taş'la evli ve 3 çocuk babası olan Taş İngilizce ve Arapça biliyor.