Antalya'nın Manavgat ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) ve Sema Koleji'nin birlikte açtığı Evlilik Okulu Projesi (EVOP)'a katılan 101 çift sertifikalarını aldı.
Manavgat Kaymakamlığı öncülüğünde Sema Koleji konferans salonunda açılan kursa, kurs sonunda kursiyer çiftlere sertifikalarını İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Antalya Aydınlar Ocağı Başkanı Nasuh Boztepe, İl Genel Meclisi üyeleri Ömer Şahin ve Halil Kula ile avukat Mehmet Ali Alagöz verdi. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ve eşi Fatma Bulgurlu'nun EVOP sertifikasını Aydınlar Ocağı Başkanı Nasuh Boztepe verdi. Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve eşi Hatice Sözen'in sertifikasını ise Kaymakam Bulgurlu verdi.
Kaymakam Bulgurlu da yaptığı konuşmada, EVOP'la eşler arası sağlıklı iletişim kurarak aile içindeki risk unsurlarını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi. Kadın ve erkeğin bir bütünün parçaları olduğunu belirten Bulgurlu, EVOP'un asıl amacının aileyi tehdit eden unsurların yargı aşamasına taşınmadan çözüme kavuşturmak olduğunu kaydetti. Bulgurlu, "Bir milletin geleceğini sağlıklı ve huzur dolu aileler oluşturur. EVOP'la eşler arası sağlıklı iletişimle boşanmaların önüne geçmek istiyoruz. Eşlerin bir bedende tek vücut olması mutlu aileyi oluşturur. Günümüzde bir meslek dalı için belge istenirken, bir milletin geleceğini oluşturan ailede korunması için belgenin olmaması çok büyük eksikliktir. Bizde bu eksikliği açtığımız EVOP'la kapatıyoruz." diye konuştu.
Bulgurlu, kursun açılmasında emeği geçen HEM Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ve aile iletişim uzmanı Arif Özutku'ya teşekkür etti.
Törende kursa katılan çiftler adına Ali-Betül Tat çiftçi de bir konuşma yaptı. Avukat Mehmet Ali Karagöz de yaptığı konuşmada ailenin korunmasına yönelik bilgilendirme yaptı.