AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa’da 33 bin 500 kişiye bir acil sağlık istasyonu düştüğünü, bunun da gelişmiş ülke standartlarının üzerinde olduğunu bildirdi. Tanrıverdi, özellikle gelişmiş ülkelerde 50 bin nüfusa bir istasyon düşerken Manisa’nın geldiği noktanın, Türkiye’nin sağlıkta ne kadar geliştiğini ve ileri adımlar attığını ortaya koyduğunu söyledi.
Milletvekili Tanrıverdi üçü Manisa İl Özel İdaresi, ikisi İl Sağlık Müdürlüğü, ikisi de Merkez Efendi ve Kırkağaç devlet hastaneleri döner sermaye kaynaklarıyla alınan yedi tane cankurtaranın teslim törenine katıldı. Merkez Efendi Devlet Hastanesi’ndeki törende yaptığı konuşmada, yeni cankurtaranların hizmete girmesinin sevindirici olduğunu ancak dileklerinin, insanların sağlıklı yaşaması ve bunlara ihtiyaç duymaması olduğunu belirtti. Cankurtaranların ihtiyaç duyulduğunda da anında ulaşması gerektiğini vurgulayarak, “Bu anlamda sadece kara değil, hava ulaşımı ambulanslarını da devreye soktuk. Uçak ve helikopter ambulanslar, hayal bile edilemezken gerçek oldu. Ayrıca kış şartlarında kullanılmak üzerede paletli ambulanslar devreye girdi, bunlardan biri de Manisa’da. İlimizde 2002 yılında yedi ambulans varken bugün tam donanımlı ambulans sayısı 57'ye çıkmıştır.” dedi.
İl Sağlık Müdürü Ziya Tay ise yeni alınan cankurtaranların ikisinin merkezde kalacağını, beşininse Alaşehir, Kırkağaç, Salihli, Demirci ve Akhisar ilçelerine verileceğini söyledi. Solunum cihazları dahil bütün acil müdahaleleri yapabilecek donanıma sahip olduklarını kaydederek, “Bir ambulansın fiyatı 250 bin TL. İçindeki donanımlar, araçtan daha pahalı. Son bir yılda, bu ambulanslar dahil olmak üzere gerek bakanlığımız tarafından gerek döner sermaye kaynaklarından gerek İl Özel İdaresi desteğiyle satın alınan ambulansların sayısı 17 oldu. Sağlık Bakanlığı, hizmeti yaygınlaştırmak için yeni istasyonlar istiyor. Bu yıl için 10 tane daha ambulansa ihtiyacımız var. Bunun bir kısmında İl Özel İdaresi’nin destek sağlayacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu. Şu anda Manisa'da 40 acil sağlık istasyonu bulunduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Tay, “Önümüzdeki ay inşallah Gördes’te 41. istasyonu hizmete açacağız.” dedi.
Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Manisa milletvekilleri Selçuk Özdağ ve Recai Berber, şoförlere cankurtaranların anahtarlarını verdi.