Mardin'de yapımı tamamlanan ilk 5 yıldızlı otel Erdoba Elegance Hotel Convention Center, törenle hizmete açıldı. Otelin açılış töreninde bir konuşma yapan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, terör örgütüne tepki göstererek, “Ufak tefek olaylarla ülkemizin tadını kaçırmak istiyorlar. Şunu muhakkak anlamalılar. Başka mihrakların kandırmaları ile bir yere varılmaz.” dedi.
        Otelin avlusundaki havuz başında düzenlenen törene Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Süryani Metropolit Saliba Özmen, Müftü Vekili Masum Taşcı ile çok sayıda işadamı ve davetli katıldı. İl müftü vekili Mahsum Taşçı'nın okuduğu dua ile açılışı yapılan otel, 22 milyon TL’ye mal oldu. 127 kişinin istihdam edildiği otel bir yıl gibi kısa sürede bitirildi.
        Erdoba Elegance Otel ve Kongre Merkezi, 450 yatak kapasitesiyle hizmet verecek. Bünyesinde en büyüğü 600 kişi kapasiteye sahip olan 13 farklı toplantı salonu ve iş merkezi bulunan otel, Mardin'de turizmin gelişmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
        Otelin açılışında konuşan Mardin Valisi Turhan Ayvaz, uluslararası bir şirketin Mardin'de 7 yıldızlı otel yapmak için kendileri ile irtibatta olduklarını söyledi. Mardin'in artık İstanbul, Antalya veya Dubai ile yarışabilecek bir yola girdiğini anlatan Ayvaz, “Buraya turist gelince artık 1-2 gün kalmayacak, bir hafta kalacak. Bundan da Mardinimiz kazanacak. Ufak tefek olaylarla ülkemizin tadını kaçıranlar oluyor. Bunların geçici olacağını tahmin ediyoruz. Onlar şunu muhakkak anlamalılar. Başka mihrakların kandırmaları ile bir yere varılmaz. Bunların arkasından giden bu vaatlere kanan da her halde hayatlarının en büyük aptallığını yapıyor. İnşallah herkes bunu açıkça görür.” dedi.
        3 yıl içerisinde Mardin tarihi SİT alanının tamamının eski yapısına kavuşacağını vurgulayan Ayvaz, şöyle devam etti: ''Gözü tırmalayan her şey toprak altına girecek. Mardin'de bin 400 civarında yeni yapı yıkılacak. Diğerleri restore edilecek. Mardin Kalesi en yakın zamanda turizme açılacak. Dara Antik Kenti geliştireceğiz. Bunlar yapıldığı zaman Mardin'in reklamını yapmaya gerek kalmayacak. Dünya üzerinde 500 milyona yakın insan elinde harita nereleri gezeyim diye bakıp duruyor. Ümidimiz bundan sonra ilk sırada Mardin'in olmasıdır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'e çok önem veriyor. İstanbul'daki o çılgın projeyi yapan ekip Mardin'deydi. Başbakanımızın talimatı var. Mardin'in tarihi konuma kavuşması için destek verilmesini istedi. Sadece zamana ihtiyacımız var. Dünya şehirlerine baktığınız zaman 5 yıldızlı otelleri çokça görebilirsiniz. Ama bizimle irtibatta olan uluslararası bir şirket var. Buraya 7 yıldızlı otel yapmayı düşünüyor. Mardin'e ne kadar yatırım yapılsa da karşılığı alınır. Şu anda kendi aramızda 'Mardin'deki arsa fiyatları New York'u geçti' diye espri yapıyoruz. Ama gerçekten de baktığımızda öyle. Dünya üzerinde çok az şehirde olan bu kadar etnik yapı Mardinimizde var. Mardin'in dünya şehri olması için çalışmalarımıza devam ediyoruz, eksikliklerimizi gideriyoruz.”
        Otel hakkında bilgi veren Sümer Şirketler Grubu Başkanı Çetin Sümer, 2001 yılında hobi olarak başladıkları girişimle Mardin'de 13 odalı bir butik otel olan 'Erdoba Selçuklu'yu hizmete açtıklarını hatırlattı. Sümer, "Bir hobi olarak adım attığımız turizm sektöründe taleplerin yoğun olması dolayısıyla 2. butik otelimizi kurmaya karar verdik. Bu otelimiz, 2002 yılında 'Erdoba Osmanlı' adıyla 16 odalı olarak hizmete girdi. Daha sonra hızla artan talepleri daha çabuk karşılamak amacıyla toplam 54 odalı 'Erdoba Babil' ve 'Erdoba Asur' adındaki diğer otellerimizi de bünyemize kattık. Tüm bu otellerimizi Erdoba Evleri adı altında topladık.” dedi.
        5 yıldızlı otellerinin 22 milyon dolarlık bir yatırımla kapılarını açtığını vurgulayan Sümer, "Mardin'in ilk 5 yıldızlı oteli Erdoba Elegance Otel için 13 milyon dolarlık bir yatırım planı yapmıştık. Fakat totalde 22 milyon dolarlık bir yatırım ortaya çıktı. 14 bin metrekarelik alan üzerine kurulu ve 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip otelimiz 11 kat, 220 oda ve 450 yatak kapasitesiyle hizmet veriyor. Açık - kapalı yüzme havuzları, sauna spa merkezleri, kuaför, alışveriş merkezleri ve sinema salonu bulunan otelimizin konseptinden bağımsız bir de ziyaretçilerimizin leziz yemekler yiyebileceği 110 kişilik nezih bir carte restoranı var. Ayrıca yaklaşık bin kişi alabilen bir havuz başımız, en büyüğü 60 kişi kapasiteye sahip olan 13 farklı toplantı salonu ve iş merkezimiz mevcut." diye konuştu.
        Açılıştan sonra davetlilere Mardin ve dünya mutfağından çeşitli ikramlarda bulunuldu.


Kaynak: cha