Kayseri Matbaacılar Sitesi’ne esnaf tarafından cami yaptırılıyor. Osmanlı dönemine ait figürlerin de yer verileceği cami, matbaacıların atık kağıtlarının geliri ve hayırseverlerin sağladığı katkılarla yapılacak. Caminin bir yılda bitirilmesi hedefleniyor.
        Kayseri Matbaacılar Sitesi’ndeki caminin temel atma törenine Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursacan, Kayseri Kocasinan Belediye Başkan Yardımcısı Esat Öztürk, Kayseri Ticaret Odası Meclis Üyesi ve MHP İl Muhasibi Rahmi Yağmur ile çok sayıda esnaf katıldı.
        Törende konuşan Matbaacılar Sitesi Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Nergizgil, 950 bin liraya yapılacak camiyi bir yıl içerisinde tamamlamayı planladıklarını söyledi. Nergizgil, “Camimiz 750 kişilik olacak. Avlusu ile beraber bu rakam bin 500’e çıkacak. Camimiz çift minareli olacak. Görünümü Osmanlı dönemindeki camilerin yanı sıra 20. yüzyılda yapılan eserleri andıracak. Matbaacıların atık kağıtları satılarak, geliri camimize harcanacak. Hayırseverlerimiz de desteği bulunuyor. Biz camimize hayırda bulunmak isteyenlerin yardımlarını bekliyoruz.” diye konuştu.
        Diyanet İşleri eski Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, camilerin manevi oksijen çadırları olduğunu ifade ederek, “Camiler, ilim irfan ocağıdır.” dedi. Konuşmanın ardından yapılan dua ile birlikte caminin temeli atıldı.