Mavi yolculuğuyla ünlü, yat turizminin önemli uğrak noktalarından Karacasöğüt’te planlanan iskeleyi, Özel Çevre Koruma Kurulu (ÖÇKK)’nun yaptıracağı belirtildi. Bu yıl içinde ihaleye çıkılacak iskelenin, önümüzdeki sezona yetiştirilmesi hedefleniyor.
ÖÇKK yetkililerinden alınan bilgiye göre Muğla'nın Marmaris ilçesinde, nizami olmayan ve yat turizmine gerektiği şekilde hizmet veremeyen Karacasöğüt'te uygun bir iskele yapılacak. Konu hakkında açıklama yapan yetkililer, “Proje tadilatından sonra esas şekil belirlenerek, bu yıl içinde ihalesi yapılacak. Modern iskelenin bütün maliyetini kurumumuz karşılayacak. Mavi yolculuklarıyla ünlü yat turizmi, çağdaş altyapı hizmetine kavuşacak.” dedi.
Muğla eski Valisi Ahmet Altıparmak, 2010 yılında Karacasöğüt'te incelemelerde bulunarak, iskelenin İl Özel İdaresi ile Marmaris Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği arasında imzalanacak protokol çerçevesinde yapılacağını bildirmişti. Bu amaçla İl Özel İdaresi bütçesinden 400 bin lira ödenek ayrılmıştı. Maliyetinin yaklaşık 1,5 milyon lira olacağı tahmin edilen iskele, bütçe yetersizliği sebebiyle iptal edilmişti. Vatandaşlar, gerek kendi gerekse mavi tur tekneleriyle gelen yerli ve yabancı turistlerin iskele problemiyle karşılaştığını belirterek, “Muhtarlığın kendi olanaklarıyla yaptırdığı ahşap iskele, teknik ve kapasite olarak ihtiyaca cevap veremiyor. Elektrik panolarının modernize edilmesi ve iskelenin turizme uygun şartlarda düzenlenerek yeniden yapılması gerekiyor. Sezonda buraya her gün ortalama 10-12 mavi tur teknesi geliyor. Bu da 130 turist ve 40 mürettebat, ayda ise 4 bin turist demektir.” şeklinde konuştu.