Adana’da bir grup seyyar satıcı Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı sırasında belediye binasının önüne gelerek, tezgahlarına el koyan zabıtaları protesto etti.
Meclisi toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Kızılelma başkanlık yaptı. Gündem dışı konuşmaların ardından, gündem maddelerine geçildi. Bu sırada Çakmak Caddesi başta olmak üzere şehir merkezinde seyyar satıcılık yapan bir grup ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle belediye binasının önüne geldi. Burada zabıta aleyhine sloganlar atan esnaf, tezgahlarına el koyan zabıtaları protesto etti. Kendilerine kalıcı bir yer gösterilmesini isteyen seyyar satıcılar başkan vekilinin yanlarına gelmeden belediye önünden ayrılmayacaklarını söyledi.
Bu sırada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerini ileten esnaf 30 saniye saygı duruşunda bulundu. Esnaf adına açıklama yapan Kemal Varol, kendilerinin çocuklarına ekmek götürmek için çalıştığını belirterek, “Seyyar satıcılık mesleği yüzyıllardır var. Bundan sonrada olacaktır. Biz namusumuzla şerefimizle ekmeğimizi kazanan bir grup esnafız. Tek amacımız evimize ekmek götürmek. Bizi yapılan bu zulmün durdurulmasını istiyoruz.“ dedi.
Protesto sırasında özel güvenlik ekipleri beledi binasının girişi kapatırken, eylem yerine çok sayıda sivil ve resmi polis geldi. Çevik Kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemde seyyar satıcılar aralarında seçtikleri iki temsilcinin belediye yetkilileriyle görüşmesini kabul ettiler. Belediye yetkilileriyle görüşen esnafın yanına daha sonra Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer gelerek sorunlarını dinledi. Esnafın sorunu çözmek için meclis olarak çalışacaklarını söyleyen Özer, daha sonra seyyar satıcıların yanından ayrıldı.