Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, üniversitelerinin, başarılı öğrencilere yönelik iş garantisi verdiklerini ve uygulamanın bu yılda üniversitelerini tercih eden öğrenciler için geçerli olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Reşit Özkanca, açılan yeni bölümlerle birlikte toplam 18 bölüme 855 öğrenci alacaklarını anlatarak, “Başarılı öğrencileri en çok destekleyen üniversite olma özelliğimizi sürdürüyoruz. LYS puan türüne göre ilk 15 bin arasında yer alan öğrenciler, üniversitemizi tercih etmesi durumunda burs veriyoruz.” dedi.
Prof. Dr. Reşit Özkanca, düzenlediği basın toplantısında, yeni açılan tüm üniversitelerin bir farklılık ortaya koyması gerektiğini, bu üniversitelerin Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun hale gelmesinin şart olduğunu kaydetti.
Türkiye'nin globalleşen dünyadaki ekonomik ve siyasi başarısının üniversitelerle tamamlanması gerektiğini vurgulayan Özkanca, bunun yapılamaması halinde yeni kurulan üniversitelerin bir anlamının olmadığını ve ülkeye bir katkı sağlayamayacağını savundu. Özkanca, iyi bir branş eğitimi veren, araştırmaların yapıldığı, ihtisas üniversitesi olmak istediklerini söyleyerek, “Daha çok bölüm açmak, daha çok öğrenci almak gibi bir niyetimiz yok. Kaliteden taviz vermeden Türkiyemize, hatta dünyaya iyi hizmet, iyi eğitim vermek istiyoruz.'' dedi.
Bu yıl bölüm sayısını 15'ten 18'e çıkardıklarını ifade eden Özkanca, yeni eğitim döneminde 855 öğrenci ile yaklaşık 100 yabancı uyruklu öğrenci alacaklarını dile getirdi. Bu yıl, 26 ülkeden 63 öğrencinin şu ana kadar üniversitelere başvurduğunu anımsattı. Özkanca, her öğrenciye kayıt sırasında laptop hediye ettiklerini belirterek, şu bilgileri Verdi: “Bir üniversitede sadece eğitim varsa bu yetersizdir. Biz araştırmanın da çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Onun için mühendislik mimarlık fakültesinde arkadaşlarımız 6 tane ulusal proje yürütüyor. Örneğin 1-2 kişilik elektrikli araç tasarımı, enerji ile ilgili projeler var. Bu sayı artacak. Biz nitelikli eğitim kadromuzla hem araştırmayı hem eğitimi birlikte götürmeye çalışıyoruz. Geçen yıla göre bu yıl daha çok öğretim üyesi aldık, proje sayımızı ve uluslararası yayın sayımızı artırdık. Bunlar yeni kurulmamıza rağmen bizim için cesaret verici gelişmelerdir.''
Prof. Dr. Özkanca, LYS'de ilk 15 bine girerek üniversitelerini tercih eden öğrencilere her ay 250, ilk 2-8 bin arasında olanlara 500, ilk 2 bin arasında olanlara 750, ilk 100'de olanlara bin lira burs verdiklerini, yurtlarda da indirimli, ücretsiz ve yemeklerde de ücretsiz yararlanma imkanı sunduklarını ifade etti. Özkanca, iyi öğrenciyi alabilmek için gayret sarf ettiklerini, bu konuda kendilerine finansman sağlayan Kayserili hayırseverlerin de büyük desteğinin olduğunu, başarılı öğrencinin Kayseri'ye gelmesinin, sanayicilerin iyi beyinlerle buluşması anlamına geldiğini söyledi.
    Özkanca, bölümlerinde ilk 5'e girenlere mezun oldukları yıl iş garantisi verdiklerine dikkat çekerek, bu öğrencilere iş teklifinde bulunacaklarını anlattı. ABD'deki 15, Avrupa'daki 20 üniversite ile anlaşma yaparak öğrencileri yurt dışında eğitim imkanı da sağladıklarını ifade eden Özkanca, araştırma ve geliştirmeye dayalı eğitim hedeflediklerini kaydetti.
    Reşit Özkanca, gazetecilerin soruları üzerine de vakıf üniversitelerinin rekabeti artırdığını, bunun kaliteyi de beraberinde getireceğini kaydetti.

    "HACI BOYDAK’IN EĞİTİM GÖRMESİNİ İSTİYORUZ"
    Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak'ın LYS'de başarılı olması halinde Melikşah Üniversitesi'nde eğitm görmek istediğini söylediğinin hatırlatılması üzerine de Özkanca, ''Beyanlarında 'hanım izin verirse' diyor. İnşallah hanımefendiden izin alır. LYS sonuçları belli olduktan sonra kendisiyle görüşüp, ısrar edeceğiz. O 'belki Açıköğretim Fakültesi'ne girerim' diye düşünüyor ama üniversitemizde okuması bizim için şereftir. Kendisiyle tekrar görüşeceğiz.'' diye konuştu.
    Özkanca, öğrencilere tercihler konusunda yardımcı olmak için 20 Temmuz-5 Ağustos tarihleri arasında Kariyer Günleri düzenlediklerini sözlerine ekledi.

    HER FAKÜLTE BİR İŞADAMINDAN
    Üniversitesinin kurucusu Burç Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nın Mütevelli Heyeti Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nurettin Okandan ise üniversitenin bu yıl itibariyle yaklaşık 50 bin metrekare kapalı alana kavuştuğunu söyledi. Üniversitenin bugünkü noktaya gelmesinde Kayserili hayırseverlerin büyük katkısı olduğunu vurgulayan Okandan, şöyle konuştu:
    “Hukuk Fakültesi Memduh ve Şükrü Boydak tarafından, Fen-Edebiyat Fakültesi Mustafa Köseoğlu tarafından, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Hacı ve Yusuf Boydak tarafından, sosyal tesisler Süleyman Çetinsaya tarafından, spor salonu Recep Mamur tarafından yaptırılmıştır. Halen inşaat halinde olan Mühendislik Fakültesi İstanbul'da yaşayan Yüksel Saçmacı tarafından, kütüphane binamız Ahmet Türkmen tarafından yaptırılıyor. Yakında temeli atılacak olan oditoryum Saffet Arslan tarafından yaptırılacaktır. Önümüzdeki günlerde inşaatı tamamlanacak olan erkek öğrenci yurdunun birinci bloğu Prof. Dr. Mehmet Palamutoğlu, diğer bina ise Hacı Mustafa Boydak tarafından yaptırılıyor. Yakında Erciyes Üniversitesi Teknopark içerisindeki kız öğrenci yurdunun inşaatına da başlanacak. 600 kişilik bu yurdumuz da 5 yıldızlı otel konforunu aratmayacak şekilde inşa edilecek ve gelecek dönem Eylül ayına yetiştirilecektir.”

    600 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ 5 KIZ YURDU
    Prof. Dr. Reşit Özkanca, üniversitelerinin kapus alanı içerisinde 250 kişilik erkek öğrenci yurdunun bu yıl hizmet vermeye başlayacağını belirterek, yeni yapılacak kız öğrenci yurtları olduğunu belirtti. Özkanca, üniversitelerinin karşısındaki Teknopark’a ait arizi içerisined 5 adet toplamda 600 öğrenci kapasiteli kız yurdu yapılacağını ifade etti. Özkanca, bu yurtların gelecek yıl öncesinde hizmete açılmasını hedeflediklerini ifade etti.