Mersin’de terör örgütünün patlayıcı imal etmekte kullandığı hücre evine düzenlenen operasyonda el yapımı 27 bomba ele geçirildi. Operasyonda bir pompalı tüfekle patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler de bulundu.
Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PKK’nın silahlı eyleme başlama yıl dönümü olan 15 Şubat öncesi ortalığı kana bulamak isteyen terör örgütü yandaşlarını yakalamak için çalışma yaptı. Bu kapsamda alınan bir ihbarı değerlendiren ekipler Akdeniz İlçesi Hal Mahallesi 6064 sokak ile 6035 sokağın kesiştiği yerde bulunan bir eve operasyon düzenledi. İçinde kimsenin bulunmadığı evde yapılan aramalarda kola kutularına yapılmış ve çivilerle güçlendirilmiş el yapımı 27 bomba ele geçirildi. Ayrıca evde yapılan aramalarda çiviler ile bomba yapımında kullanılan malzemeler 3 kar maskesi, eldiven, pompalı tüfek, boru anahtarları, demir kesme makinası, havai fişek kutuları, gitar ve eylemlerini görüntüledikleri fotoğraf makinası ele geçirildi. Terör örgütünün hücre evi olarak kullandığı evi yaklaşık 2 ay önce iki gencin kiraladığı ancak 7-8 kişinin sürekli girip çıktığı belirlendi.
Bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirilen patlayıcılar incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Polis, evi kiralayan iki kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Terör örgütü yandaşlarının 15 Şubat öncesi ortalığı karıştırmak için bombalı eylem yapmaya hazırlandıkları kaydedildi.