Mersin’de terör örgütü KCK’ya yönelik operasyonlarda bazı çalışanların göz altına alınmasını protesto eden KESK üyeleri, polisin uyarısına rağmen yürümekte ısrar edince gözaltına alındı.
Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahalesi sonucu aralarında Mersin KESK yöneticilerinin de bulunduğu 35 kişi göz altına alındı.
Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup KCK’ya yönelik operasyonlarda bazı üyelerinin göz altına alınmasını protesto etmek için Mersin temsilciliği önünde toplandı.
Kalabalık sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Polis ekipleri ise kalabalığı slogan atmamaları ve kaldırımdan yürümeleri konusunda sık sık uyardı. Uyarıları dinlemeyen kalabalık 111. Cadde üzerindeki BDP il binası önüne kadar geldi. Burada polis kalabalığı tekrar uyardı. Kalabalığın uyarıları tekrar dinlememesi üzerine polis barikat oluşturarak geçişlerine izin vermedi. Kalabalığın geçmekte ısrar etmesi üzerine polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında Çevik Kuvvet ekipleri ile kalabalık arasında arbede çıktı. Polis aralarında KESK yöneticilerinde bulunduğu 35 kişiyi göz altına aldı. Göz altına alınanlar Emniyet’e götürüldü. Müdahale sırasında polis ile göz altına alınanlar arasında yaralananların bulunduğu öğrenildi.