Hakkari Meteoroloji Müdürü Sefer Kaçmaz, 'sıcaklara bağlı trafik kazaları' konusunda seminer verdi. Meteoroloji İstasyonu Müdürlüğü'nün bahçesinde düzenlenen toplantıya, Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdi Arslan, Toplu Taşıma Kooperatifi Başkanı Salih Kahraman, Nakliyeciler Kooperatifi üyeleri ve bir grup sürücü katıldı. Toplantıda konuşan Hakkari Meteoroloji Müdürü Kaçmaz, Türkiye'de trafik kazalarının en fazla yaz aylarında yaşandığını söyledi. Kaçmaz, “Kazaların yüzde 95’i sürücü hatalarından kaynaklanmaktadır. Ülkemizde her gün yaklaşık 600, her saatte 27 trafik kazası oluyor. Ortalama her yıl 6 bin kişi ölüyor ve 100 bin kişi yaralandı. Bu kazalarda sıcaklığın son derece ciddi etkisi vardır." dedi.
    Aşırı güneş ve sıcağın olumsuz etkilerinden korunmak için öncelikle halkın bilgilendirilmesi gerektiğini söyleyen Kaçmaz, yaz aylarında baş ağrısı, baş dönmesi, nefes tıkanıklığı, zihinsel yorgunluk, çabuk sinirlenme, geç algılama veya bitkinlik gibi rahatsızlıkların kazalarda etkili olduğunu kaydetti.
    Sürücülerin kafeinli, alkollü ve asitli içeceklerden uzak durmasını isteyen Kaçmaz şu tavsiyelerde bulundu: "Ayrıca hafif ve dengeli beslenilmeli, bol ve geniş kıyafetler giyilmelidir. İyi bir uyku aldıktan sonra yola çıkılmalıdır."