Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Tunca Toskay, seçim bölgesinde, Büyükşehir Belediyesi’nin satışa çıkardığı arsaları Meclis gündemine taşıdı.
    İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in cevaplaması için yazılı soru önergesi veren MHP’li vekil, belediyelerin önemli görevlerinden birisinin de yeni yapılacak eğitim kurumları için arsa tahsis etmesi olduğunu belirtti.
    Toskay, bu kapsamda, 2002-2011döneminde Antalya’da Büyükşehir Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılan ve satışı gerçekleştirilen arsa sayısı ve alanının ne kadar olduğunu sordu. “İhale ile satışı yapılan bu arsalardan imar planlarında okul yeri olarak belirlenen arsalar var mıdır?” diye soran Toskay, önergesinde şu ifadelere yer verdi:
    “Var ise imar planlarında okul olarak belirlenen arsaların, toplam arsa satışı içerisindeki payı nedir ve toplam kaç metrekarelik okul arsa alanının satışı gerçekleştirilmiştir? Satışı yapılan, önceki planlarda okul yeri olarak ayrılmış arsaların yerine, kentin o bölgelerinin ihtiyacı olan okul yeri için arsa tahsis edilmiş midir? Edilmişse sayısı ve metrekaresi nedir?”
    Antalya’nın yüksek göç aldığını belirten Toskay, söz konusu ilin, eğitim öğretim alanında okullaşma oranı bakımından yetersiz olduğunu kaydetti. Toskay, ayrıca, gelecek yıllarda Antalya’nın değişik yerlerinde doğacak okul yeri arsa ihtiyacı için alınan somut örneklerin açıklanmasını istedi.