Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğrenci kayıt ve kabullerinde velilerin hiçbir surette bağış yapmaya zorlanamayacağını, konunun Bakanlık tarafından sıkı bir şekilde takip edileceğini bildirdi.
        Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, ‘Öğrenci Kayıt ve Kabullerinde ve Diploma Karşılığı Bağış Alınmaması’ konulu bir genelge yayınladı. Eğitim alanında özellikle son yıllarda yapılan iyileştirmelerde devlet-vatandaş işbirliğinin en güzel örneği yaşanırken, bir yandan da okullarda öğrenci kayıt kabul esnasında ve diplomaların verilmesi sırasında velilerin bağış yapmaya zorlandığı yönünde az sayıda da olsa duyumlar alındığına dikkat çeken Dinçer, “Okullarımızda, öğrenci kayıtlarının bağış şartına bağlanması ve bağış yapmayanlara diplomalarının verilmemesi kabul edilemez bir durumdur.” dedi.
        Dinçer, MEB bağlı gerek merkezi sistemle gerekse sınavsız öğrenci alan her tür ve düzeydeki resmi eğitim-öğretim kurumlarına öğrenci kayıt kabullerinde ve diploma verilirken kesinlikle bağış talep edilmeyeceğini vurguladı. Bu dönemlerde; okul aile birlikleri temsilcileri, öğrenci velileri ile bağış yapılması amacıyla karşı karşıya getirilmemesini isteyen Dinçer, “Öğrenci kayıt-kabulü ve diploma verilmesi karşılığında okul-aile birlikleri hesabına para yatırılması gibi bir durum söz konusu olmayacaktır." ifadesini kullandı.
        492 sayılı Harçlar Kanunu kapsamındaki diploma harç ücretlerinin, ilgili mevzuatına göre değerlendirileceği kaydeden Dinçer, konunun Bakanlık tarafından sıkı bir biçimde takip edileceğinin altını çizdi. Dinçer, gerekli titizliğin gösterilmesi için okul müdürlüklerinin uyarılmasını istedi.