Çorum Belediyesi'nin engellilerin sorunlarına dikkat çekmek için düzenlediği "Motor Sporcuları" buluşmasına 150 motor tutkunu katıldı.
Çorum Belediyesi tarafından ilki geçen yıl "Yaşanabilir Bir Dünya İçin El Ele" projesi kapsamında "Çocuk İstismarı ve Uyuşturucuya Hayır" sloganıyla gerçekleştirilen motor tutkunları buluşmasının ikincisi, engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir kez daha düzenlendi. Çorum, Ankara, Kayseri, Yozgat, Tokat ve daha bir çok ilden yarışmaya katılan tutkunlar Kültür Park'ta bir araya geldi. Tutkunların arasında en çok dikkat çeken ise küçük bir çocuk oldu. Motoru ile tutkunların yanında yer alan küçük çocuk motor tutkunlarından alkış aldı.
"Çorumluları Rahatsız Edeceğiz" sloganıyla bir araya gelen sporcular, Kültür Park'tan itibaren Çorum'u turladı. Gösterilerin amacı ise engellilerin yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek olarak belirtildi. Motor tutkunları daha sonra Kültür Park'ta motorculara özel müziklerle doyasıya eğlendi. Müzik dinletisi sonunda bir konuşma yapan Çorum Motor Sporcuları Kulübü Başkanı Murat Özrüzgar, kendilerini kırmayıp şehir dışından gelen motor tutkunlarına teşekkür etti. Özrüzgar, şunları kaydetti: ''Ülke nüfusumuzun yüzde 14'ü farklı nedenlerden dolayı hayatını engelli engelli olarak yaşamaktadır. Belki akrabamız, belki arkadaşımız, belki mahalle sakinimiz, ama her an yanı başımızda olan kardeşlerimiz. Onlar engellerinden dolayı hayatlarını bizim kadar konforlu yaşayamıyor maalesef, ama biz duyarlı insanlar olarak onlara her zaman elimizi uzatmak zorundayız. Çünkü yarın başımıza bir kaza gelip onlar ile aynı kaderi paylaşabileceğimiz kaçınılmaz bir gerçektir.''