Bursa'daki Mudanya Mütareke Binası restore edilecek.
Kurtuluş Savaşı’nın sonunda İngiltere, Fransa ve Yunanistan’dan oluşan İtilaf Devletleri ile imzalanan ateşkes anlaşmasına ev sahipliği yapan Tarihi Mudanya Mütareke Binası’nın restorasyonu için çalışmalar başladı. Mudanya Mütareke Binası’nın restorasyonu Kültür Bakanlığı, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Mudanya Belediyesi ile gerçekleştirilecek ortak protokol çerçevesinde hayata geçirilecek. Tarihi binada incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi dokunun korunup yenilerek, gelecek kuşaklara aktarılmasına büyük önem verdiklerini vurguladı. Başkan Altepe, "Kurtuluş Savaşı sonrasında imzalanan ateşkes anlaşmasıyla, bir ulusun kaderinin şekillenmesine tanıklık eden tarihi Mudanya Mütareke Binası’nı, kültürel mirasımızın ayağa kaldırılması çalışmalarımız kapsamında restore etmeye hazırlanıyoruz. İmzalanacak protokolle birlikte eş zamanlı olarak başlatacağımız proje çalışmasıyla, tarihi Mudanya Mütareke Binası’nı, aslına uygun biçimde tarih ve kültür hayatımıza kazandırmış olacağız." diye konuştu.
Mudanya’nın turizm potansiyeline de dikkat çeken Başkan Altepe, Mudanya Belediyesi ve diğer kurumların da destekleriyle ilçeyi, turizme kazandırmanın kararlılığı içerisinde olduklarını vurguladı. Mudanya Mütareke Binası’nın restorasyonu ile ilçenin tarihi kimliğinin pekiştirilmesine katkı sağlanacağını ifade eden Başkan Altepe, "Tarih ve turizmin iç içe bulunduğu Bursa’nın şirin sayfiye beldesi Mudanya, sahiliyle de deniz tutkunlarının ilgisini çekiyor. Böylesine önemli değerlere sahip olan Mudanya’yı her yönüyle kültür yaşamımıza kazandırmak, en önde gelen hedeflerimiz arasında." dedi.
Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise Mütareke Binası’nın restore edilmeye ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, restorasyon çalışmalarına öncülük eden Başkan Altepe’ye katkılarından dolayı teşekkür etti. Aktürk, çalışmalarla ilgili bilgi vererek, "Protokol, restorasyonun 11 Ekim’de sonuçlandırılmasını öngörüyor. 2 yıldır, ‘Barış Haftası’ olarak kutladığımız ‘Mütareke Haftası’nı bu dönemde uluslararası organizasyona dönüştürmeyi amaçlıyoruz." ifadelerini kullanacak.