Muğla Belediyesi tarafından ihaleye çıkarılarak çalışmaları devam eden 'Evsel Atık Kanalizasyon Bağlantıları İhalesi'nde usulsüzlük yapıldığı iddiası ile Ahmet Tan Karaosmanoğlu isimli vatandaş, Muğla İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması için başvuru yaptı.
    Muğla’da 2008 yılında başlanan ve 24 ayda bitirilmesi planlanan altyapı ve kanalizasyon çalışmaları üçüncü yılını tamamlarken, hala bitirilemedi. Türkiye’de altyapısı olmayan tek il konumundaki Muğla’da, cadde ve sokaklarda vidanjörler fosseptiklerden katı atık toplamaya devam ediyor. Muğla Belediyesi tarafından Dünya Bankası kredisiyle yapılan kanalizasyon, içme suyu iyileştirme ve arıtma tesisi inşaatına şu ana kadar 14 milyon Euro harcandı. Evsel bağlantıları devam ettiği çalışmalarda, Yaraş mevkiindeki arıtma sularının muhafaza edilmesi için belirlenen arazide ise kamulaştırma sorunları yaşanıyor.
    Kamulaştırma sorunları devam ederken, Ahmet Tan Karaosmanoğlu isimli vatandaş, evsel atık kanalizasyon bağlantısı ihalesinin 4734 sayılı İhale Kanunu’nun 21/b maddesine yapılmayacağı, ihale sonucu çıkan rakamların çok yüksek çıktığı, ihale aşamasında kamunun zarara uğratıldığı iddiası ile Muğla 2. İdare Mahkemesi’ne yürütmenin durdurulması için dava açtı. Yürütmenin durdurulması davası açan Karaosmanoğlu, “İhale dosyasında yaptığım incelemede ihalenin usulsüz olarak yapıldığını ve vatandaşların çok yüksek fiyatlar ödemeye mahkûm edildiğini tespit ettim. Kamunun zarara uğratılmasını engellemek için yapılan ihalenin yürütmesinin durdurulması için dava açtım.” dedi.