Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, son günlerde artan ishal vakalarının sulardan kaynaklandığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.
    Muş’ta hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması ve özellikle çocuklarda ishal vakalarında artış görülmesi nedeni ile suların kirli olduğu iddia edildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, ise iddiaların doğru olmadığını vurguladı. Şehir merkezinde vatandaşlar tarafından kullanılan suyun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından test edildiğini ve sularda herhangi bir sıkıntı olmadığını belirten Başkan Dede, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “İlimizde belediyemize ait olan su depolarından şehre verilen sularda her hangi bir sıkıntının olmadığı Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan tahlil sonuçları ile ispatlanmıştır. Ayrıca Belediye olarak sularımızı her ay Erzurum Hıfzı Sahha Enstitüsü'nde tahlil ettirmekteyiz. Bunun için vatandaşlarımızın ‘sularımız kirli’ yönündeki iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.”
    Muş İl Sağlık Müdürlüğü tarafından merkezde bulunan evlerden ve bazı çeşmelerden alınan tahlillerin temiz çıktığını vurgulayan Dede, terfi merkezlerinden de numune alındığını ve alınan numunelerin temiz olduğunu kaydetti. İshal vakalarında zaman zaman yaşanan artışın sulardan kaynaklanmadığını belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede, Muş’un çok temiz bir su içtiğini söyledi. Başkan Dede, içme suyunda herhangi bir sıkıntının olmadığını belirterek, sularda gerekli bakım çalışmalarının büyük bir titizlik ile yapıldığını hatırlattı.