Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda 500 tam puan alan Esin Öntürk ve Esra Korkmaz Muş Valisi Ali Çınar’ı ziyaret etti. Birincileri makamında kabul eden Vali Çınar, öğrencileri notebook hediye ederek ödüllendirdi.
    Muş Valisi Ali Çınar, cinsiyet ayrımı yapmadan tüm eğitim imkanlarından kız ve erkek çocuklarının faydalanması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi. Seviye Belirleme Sınavı (SBS)’nda tüm soruları çözüp 500 tam puan alarak Türkiye birincileri arasında yer alan öğrenciler Vali Ali Çınar tarafından ödüllendirildi. Vali Ali Çınar’ın makamında gerçekleştirilen ödül törenine Milli Eğitim Müdür Vekili Hadi Taşkaya, Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sarıdağ, SBS Türkiye birincileri Esin Öntürk ve Esra Korkmaz ile okul idarecileri katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Ali Çınar, “Seviye Belirleme Sınavı'nda Muş’tan 2 öğrencimiz soruların tamamını cevaplayarak tam puan alıp Türkiye 1.'si oldular. Bir öğrencimiz il merkezinden bir öğrencimiz ise Bulanık ilçesinden soruların tamamını cevaplamışlardır.” diye konuştu.
    Çocukların başarısını mükâfatlandırmak istediklerini kaydeden Çınar şunları söyledi: “Marifet iltifata tabidir sözünden hareketle bu kardeşlerimize hediye takdim etmek istedik. Bu kardeşlerimizin istikbalde çok büyük görevler üsteleneceklerine inanıyorum. Öğrencilerimize emek veren milli eğitim camiasını ve öğretmenlerimizi de kutluyorum. Başarılı öğrenci yetiştiren öğrenci velilerini ayrıca tebrik ediyorum.”
    Esin Öntürk ve Esra Korkmaz’ın iyi bir başarı elde ettiklerini ve almış oldukları başarının diğer öğrenciler için örnek teşkil etmesi gerektiğini belirten Vali Çınar, “Sizin almış olduğunuz bu başarının ilimizdeki tüm çocuklarımız için örnek teşkil etmesini temenni ediyorum. Çalışınca başarı elde edilebiliyor. Türkiye birincisi olan bu çocuklarımızın çoğalmasını ve Muş olarak her dalda birincilik ve ikinciliklerin hep üst sıralarda yer almasını istiyoruz.” dedi.
    Kız-erkek ayrımı yapılmadan bütün çocukların okutulması uyarısında bulunan Muş Valisi Ali Çınar, “Muş’ta son yıllarda kız çocuklarının okullaşma oranında artış var. Kız çocuklarının okullaşma oranını daha da hızlandıracağız. Erkek, kız ayrımı yapmakla bir yere varılmaz. Erkek ve kız çocuklarımız bizim için gelecek demektir. Geleceğimizde hiçbir ayrım yapmadan özellikle kız çocuklarımızın okullaşması konusuna daha da özen göstereceğiz. Kız çocukları aile kurumunda önemli bir yere sahiptir. Geleceğimizin daha huzurlu ve mutlu olması için kız çocuklarımızın eğitimine önem vereceğiz. Cinsiyet ayrımı yapmadan tüm eğitim imkanlarından kız ve erkek çocuklarımızın faydalanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.
    Bulanık Gazi İlköğretim Okulu’ndan mezun olup Seviye Belirleme Sınavı'na girerek 500 tam puan alan Esra Korkmaz ise Bulanık hem okulunda hem de Fem Dershanesi'nde bulunan öğretmenlerinin başarısında katkısı olduğunu dile getirdi. Esra Korkmaz, “2010-2011 8. sınıflar Seviye Belirleme Sınavı’nda tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi oldum. İyi bir Fen Lisesi’nde okumak istiyorum. Hedefim doktor olmak.” dedi.
    Kız çocuklarının okutulması gerektiğini vurgulayan Korkmaz şunları söyledi: “Kırsal kesimde kız çocuklarının okutulmamasının sebebi eğitimin faydalarının insanlara tam olarak anlatılamamasından kaynaklanıyor. İnsanları bilinçlendirerek bu tutumlarını değiştirmemiz gerekiyor. Kız çocuklarını okutmayanlar da zamanın da eğitim alamadıkları için böyle bir tutum sergiliyor. İlimiz ise bunu yavaş yavaş aşmaya çalışıyor.”