Hatay'ın Erzin ilçesinde 19-20 Kasım tarihinde yapılacak 2.Uluslararası Narenciye Kültür ve Sanat Festivali hazırlıklarına başlandı. Festivalin 5 bin yıllık saklı kent İsos’ta yapılacağını açıklayan Erzin Kaymakamı İskender Yönden, festivalle ilçenin değerinin ön plana çıkarılacağını söyledi.
Türkiye narenciye üretiminin önemli merkezlerinden olan Erzin, ürettiği narenciye ile ülke narenciye ihtiyacının yüzde 20’lik bölümünü karşılıyor. Lezzetiyle bilinin Erzin narenciyesi, Uluslararası alanda yapılan festivallerle kamuoyuna tanıtılıyor. Kasım ayında 2.si yapılacak Narenciye Kültür ve Sanat Festivali için Erzin’de hazırlıklar başladı. Konserler ve aktivitelerle taçlandırılacak festivalin bir bölümünün, İstasyon mevkiinde bulunan 5 bin yıllık tarihi İsos Antik Kentinde düzenlenmesi kararı alındı.
Bizans, Geç Hitit, Pers ve Osmanlı medeniyetine ev sahipliği yapan İsos Antik kentinde düzenlenecek festivalin ilçenin saklı tarihinin adının duyurulmasında büyük rol oynayacağını ifade eden Erzin Kaymakamı İskender Yönden, ‘‘Biz narenciyemizin tanıtımı için bu festivali düzenliyoruz. Ocak ayında 1.si yapıldı, Kasım ayında 2.sini düzenleyeceğiz. Festivalin bir bölümünün İsos Antik Kentinde yapılması kararını aldık. Bu şekilde hem narenciyemiz ön plana çıkacak, hemde kazı çalışmalarıyla kurtarılmaya çalışılan toprak altındaki 5 bin yıllık İsos şehrimiz adını duyurmuş olacak.’’ ifadelerini kullandı.
Narenciye festivalinin ilçe ekonomisini canlandıracağı görüşünü savunan Kaymakam Yönden, ‘‘İlk festivalin olumlu tepkilerini aldık, ekonomide canlanmalara yol açtı. Yerli ve yabancı konuklar ilçemize geldiler ve festivalimiz ekonomide canlanmalara yol açtı. Bizim Erzin’in adını duyurma konusundaki kararlı tutumuz her zaman devam edecek. Erzin hepimizin, her güzel çalışmada Erzin için.’’ diye konuştu.