Aydın'ın Nazilli ilçesine bağlı Toygar köyünde içme suyu sıkıntısı çekiliyor. 90 haneli köyün sakinleri, şebeke suyunun çok klorlu olması sebebiyle yıllar önce kendi imkanlarıyla 10 km. mesafedeki Karıncalı Dağ'dan içme suyu getirdi. Dağıtımı için yedi yere çeşme koyuldu. Bu çeşmelerden akan su, son iki yılda birden sarımtrak renk almaya başladı. Özellikle yağmurlu havalarda suyun rengi değişirken köylüler arasında da ishal ve benzeri rahatsızlıklar başta olmak üzere birçok hastalık yayıldı. Bunun sudan kaynaklandığını farkeden köylüler, çareyi içme suyunu komşu köylerden getirmekte buldu. Bu defa da Esenköy, Hamidiye, Kırcalı ve Yazırlı köylerindeki vatandaşlarla problem yaşamaya başladılar. Diğer köylerdekiler, "Bizim içme suyumuz bize zor yetiyor, başınızın çaresine bakın." deyince Toygarlılar, ne yapacağını bilemez hale geldi. Suldaki sararmanın deponun pisliği, boruların bakımsız ve kırık olmasından kaynaklandığını belirten Toygar Köyü Muhtarı Ahmet İkiz, yetkililerle devamlı görüşme halinde olduğunu söyledi. Suyun iki yıldır sarımtrak aktığını doğrulayan Muhtar İkiz, Nazilli İlçe Sağlık Grup Başkanlığı'nın her ay kontrol ederek "İçilmez" raporu verdiğini aktardı. Bunun üzerine kaymakamlığın harekete geçerek, Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla güneş enerjili klor makinesi aldığını anlatan İkiz, bunun önümüzdeki günlerde kurularak şebeke suyunu içilir hale getireceğini ifade etti.
Köyde 18 yıldır görev yapan İmam Hatip Mehmet Öztürk de suyun son iki yılda bozulduğunu söyledi. Acil çözüm gerektiğinin altını çizen Öztürk, birçok kişinin hastalandığını kaydetti. Kahvehaneci Özcan Kır ise suyun çok kötü olmasından dolayı bir arıtma cihazı almak zorunda kaldığını belirtti. Nazilli ovası sulak olmasına rağmen böyle bir sıkıntı yaşamalarının gülünç olduğunu vurgulayan Kır, "İçme suyumuz çok klorlu ve sarımtrak akması yüzünden çaylarım kötü olmaya başladı. Ben de bunun üzerine bin liraya su arıtma cihazı aldım. Tabii herkes bu imkanı bulamayabilir." şeklinde konuştu.
Köy sakinlerinden Mehmet Sarıgül de yetkililerin bu problemi bir an önce çözmesini istedi. İçme suyunu komşu köylerden getirmek istemediğini belirten Sarıgül, kendisi gibi köylülerin yüzde 85'inin bunu yapmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Eski muhtar Osman Esme ise 10 sene muhtarlık yaptığını, birçok kişinin su yüzünden rahatsızlık çektiğini söyledi.