Nevşehir Şevki Atasagun Devlet Hastanesi’nde bir ilke imza atıldı. Ön çapraz bağı kopuk olan sporcu bir hastaya yine kendisinden alınan bağlar kullanılarak artroskopik "diz eklemi açılmadan mikrokamera sistemi ile diz eklemi görüntülenerek) yöntemle ön çapraz bağ transferi başarı ile gerçekleştirildi. Operasyonu Opr. Dr Veli Çağlar Öz ve Opr. Dr Cüneyt Öncel yönetiminde yapıldı.
Öz ve Öncel, başarılı operasyon hakkında şöyle dedi: "Futbol müsabakası sırasında dizine darbe alan Yasin Olgun dizde ağrı ve güvensizlik hissi olması nedeni ile futbol oynamakta güçlük çekmesi üzerine Ortopedi ve Travmatoloji polikliniğine başvurdu. Poliklinikte ileri tetkik ve MR sonucu ile değerlendirilen hastaya, ön çapraz bağ rüptürü tanısı konuldu. Otropedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr Veli Çağlar Öz ve Otropedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr Cüneyt Öncel yönetimindeki cerrahi ekip tarafından ameliyata alınan hastaya yine kendisinden alınan 2 adet bağ (hamstring greft) kullanılarak artroskopik yöntemle ön çapraz bağ rekonstrüksiyonu ameliyatı gerçekleştirildi. Bu yöntemde hastanın kendi bağları, diz eklemi açılmadan kamera sistemi ile girilerek eklemde hazırlanan iki adet tünele yerleştirilmekte özel implantlarla tespit ediliyor. Ameliyat sonrası birinci günde yürümeye başlayan hasta rehabilitasyon ve egzersiz programına alındı."
Doktorlar Öz ve Öncel, bu ameliyatların şimdiye kadar ancak büyük illerde bulunan gelişmiş merkezlerde yapılmakta olduğunu, hastanenin imkanlarının artırılması sonucunda bu tip ameliyatların yapılabilecek seviyeye geldiğini kaydetti.