Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu, bir kişinin hidayete ermesinin Allah'ın(CC) elinde olduğu söyledi. Hatipoğlu, 'Bu adam Müslüman olmaz' ve 'Bu aileden Müslüman çıkmaz' önyargısının yanlış olduğunu söyledi.
Favori Ajans'ın Antalya'nın Manavgat ilçesi Delta Düğün Salonu'nda düzenlediği 'Güllerin Efendisi ve Güzel Ahlak' konulu konferansta konuşan Doç.Dr. Nihat Hatipoğlu, bir kişinin hidayete ermesinin Allah(CC) elinde olduğu kaydetti. Ömrünü İslam düşmanlığına adamış ve son nefesi kadar mücadele etmiş Ebu Cehil'in oğlu İkrime'nin Mekke'nin fethinden sonra İslamla müşerref olduğunu hatırlatan Hatipoğlu, Güllerin Efendisi Hz. Muhammed(SAV), İkrime'nin fetih sonrası kaçtığı topraklardan geri döndüğünde cübbesini üzerine sererek' Hoş geldin ey hicret yolcusu' itifatında bulunduğunu ifade etti.
Kainatın onur ve gururu Hz. Muhammed(SAV) İkrime'ye yaptığı iltifatın gönlünde İslam sevgisi oluşturduğunu belirten Hatipoğlu, bulunduğu yerde Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olduğunu kaydetti. Hatipoğlu, "Büyük sahabe İkrime İslam düşmanı Ebu Cehil'in oğlu idi. O da babası gibi ömrünün büyük bir bölümünü Müslümanlarla mücadele ederek geçirdi. Müslümanlara yapmadığı kötülük yoktu. İkrime aynı zamanda Halid Bin Velid gibi büyük bir askeri komutandı. Mekke'nin fethi sonrası İkrime'ye Allah(CC) hidayet nasip etti. Allah Ebu Cehil'in İkrime dışında diğer oğluna İslamla müşerref olmayıp nasip eyledi. Ebu Cehil'in oğlu İkrime ve kardeşi Yemame Savaşı'nda şehit düştü. Onun için şu adam Müslüman olmaz bu aile din düşmanıdır sözü yanlış düşüncedir. Kalpler Allah'ın elindedir kime ne zamana hidayet edeceğini hiç kimse bilemez. İkrime'nin son sözüde şu olmuştur:Hz. Ömer'e söyleyin, Ebu Cehil'in ailesinden Müslüman çıkmaz diyordu, Allah 2 oğluna Müslüman olmayı nasip etti."
Güllerin Efendisi Hz. Muhammed'in(SAV) her yönü ile örnek bir peygamber olduğunu belirten Hatipoğlu, En Sevgili'nin kendi döneminde en zor problemleri bile bir kahve içimi rahatlığında çözüme kavuşturduğunu kaydetti. En Sevgili'nin Müminlere karşı çok merhametli ve düşkün olduğunu belirten Hatipoğlu, dünyada binlerce kral, hükümdar, sultan, padişah ve saltanat sahibi hükümdar geçmesine rağmen hiçbirinin Sahabenin En Sevgili'yi(SAV) yürekten ve içten sevdiği kadar sevemediğini dile getirdi.
Nihatoğlu, bir dinleyicisinin sorusu üzerine kıyametin ne zaman kopacağını yalnızca Allah'ın bileceğini söyledi. Bunun dışında kıyamet şu zamanda kopacak, şöyle olacak ve böyle olacaktır diye televizyon kanallarını dolaşanların şarlatanlık ve duygu sömürücülüğü yaptıklarını belirten Hatipoğlu, ünvanları ne olursa olsun halkın bu insanların sözlerine itibar etmemesi gerektiğini kaydetti.
Hatipoğlu, konferans sonrası etkinliği düzenlemesinde katkıda bulunanlara plaket takdim etti.