Burdur Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okullarda hizmet veren kantin ve yemekhanelerin denetimine başladı.    
    İl genelinde bulunan okul kantinleri, yemekhaneler ile okul çevresinde gıda satışı yapan işletmeler sıkı denetimden geçiyor. Yapılan denetimlerde; asgari teknik ve hijyenik şartlara uygun faaliyet gösterilmesi, gıdaların muhafazası, hazırlanışı, satışı, kullanılan alet ekipmanın uygunluğu ve personel hijyeni inceleniyor. Yapılan denetimler sonucu, mevzuat açısından eksikleri bulunan okul kantinlerine, süre verilerek eksiklerini tamamlamaları isteniyor.
    Sağlam bireylerin yetişmesi için denetimlerin yapıldığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, “Milli Eğitim Bakanlığımızın ‘Okul Kantinleri Denetim ve Uygulanacak Hijyen Kuralları’ genelgesine istinaden denetimlere başladık. Doğal maden suları hariç, enerji içecekleri, gazlı, aromalı ve kolalı içecekler ile kızartma ve cipslerin satışları yapılmayacak. Otomatik satış yapan makineler de bulundurulmayacaktır. Bunların yerine Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan üretim veya ithalat izni bulunan süt, yoğurt, ayran, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve tane ile satış yapılabilen meyveler bulundurulacaktır. Okul kantin işletmecilerini, çocuklarımızın dengesiz beslenmesine ve şişmanlığa (obezite) sebep olabilecek gıdalar hakkında bilgilendiriyoruz. Uymayan işletmeciler hakkında cezai işlem uygulayacağız. Denetimlerimiz, eğitim öğretim yılı boyunca devam edecektir.” diye konuştu. Denetimlerden memnun olan veliler ise uygulamadan memnun olduklarını bildirdi.