Bu sene 14.'sü düzenlenen Oltu Kırdağ Şenlikleri, hava muhalefetine rağmen büyük bir coşku içerisinde geçti. Şenliklere yaklaşık 3 bin kişi katılarak, Cumartesi ve Pazar hafta sonu keyfini çıkardı.
Kırdağ Şenlikleri öncesi vatandaşlar bir gün öncesinden giderek şenlik alanında çadır kurdu. Oltu Taşı ve Oltu Cağ Kebabı'nın tanıtımının da yapıldığı şenliklere, alandaki hemen her çadırın yanında kurulan Oltu Cağ Kebabı ocağı ve mangalların yanı sıra semaver çayı da eksik olmadı.

Şenliklerde konuşan Oltu Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, bu tür şenlik ve festivallerin gurbetten sılaya, değişik vesilelerle uzak diyarlara giden vatandaşların öz vatanlarına gelmesi, akraba ve komşularıyla yılda bir defa da olsa görüşme fırsatı bulması nedeniyle önemli olduğunu belirtti.
    Kaymakam Çobanoğlu, bu bölge ve coğrafyalardan çocukları koparmamak gerektiğinin altını çizerek, adet ve geleneklerin yaşatılması için bu tür etkinliklere gereken önemin verilmesi ve özen gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.
    Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise festival ve şenliklerle yöre insanını biraraya getirme ve kaynaştırmanın amaçlandığını söyledi. Geçen yıl hava muhalefeti nedeniyle 13.'sünü yapamadığımız festivalin bu yıl 14.'sünün yaplmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Son bir haftadır havaların yağışlı olmasına rağmen festivali iptal etmediklerini hatırlatan Başkan Ziyrek, bundan dolayı geçmiş yılara nazaran katılımın az olduğunu belirterek, artık 14.'sü gerçekleşen festivalin sistemli ve düzenli bir hâl aldığını söyledi.