Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan İngilizler tarafından kurulan Ölüdenizli Yarenler, Ölüdeniz Belediyesi tarafından turizm elçisi seçildi. Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, beldenin tanıtımına büyük katkı koyan Ölüdenizli Yarenleri plaketle ödüllendirdi.
Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde yaşayan 5 İngilizden oluşan Ölüdenizli Yarenler, yarım Türkçeleriyle söyledikleri türkülerle tüm Türkiye’nin beğenisini kazandı. Katıldıkları festival ve televizyon programlarında beldeyi en iyi şekilde tanıtan Yarenler, turizmin gönüllü elçisi oldu. Turizm gönüllüsü olan Yarenler, Ölüdeniz Belediyesi tarafından plaketle ödüllendirildi.
Ölüdenizli Yarenler’in Fethiye’nin ve Ölüdeniz’in tanıtımında büyük rol üstlendiğini belirten Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, grup üyelerinin hepsini tek tek kutladı. Yarenlerin yaptığı tanıtımın milyonlar harcansa yapılmasının mümkün olmadığını ifade eden Yılmaz, “Yarenler Türkiye’nin farklı bölgelerinde katıldıkları festivallerde beldemizi en iyi şekilde tanıtmışlardır. Ayrıca hemen bütün ulusal televizyonlara çıkan ve buralara konuk olan Yarenler, Ölüdeniz’in ismini tüm Türkiye’ye duyurmuştur. Bundan büyük tanıtım mı olur? Biz de Ölüdeniz Belediyesi olarak Ölüdenizli Yarenler’i yılın turizm elçileri seçtik.” dedi.

YARENLER'E YENİ ELBİSE ALINIYOR
Öte yandan Stuart James, Davit Groom, Jenny Lewington, Shirley Vaughan ve Margaret Mcaloon’dan oluşan Ölüdenizli Yarenler’in yazlık elbiseleri için de Ölüdeniz Belediyesi eski meclis üyesi İsmet Çadırcı’nın sponsor olduğu bildirildi. Ölüdenizli Yarenler bundan sonraki etkinliklerde yeni elbiseleri ile boy gösterecekler.

YARENLER FESTİVAL TURLARINA BAŞLIYOR
Bu arada Ölüdenizli Yarenler, bu yılki festival turlarına Isparta’nın Yalvaç ilçesinde düzenlenen Pisidia Antiokheia Kültür Turizm ve Sanat Festivali ile başlıyor. Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın daveti üzerine Yalvaç’a gideceklerini söyleyen Ölüdeniz Belediyesi Sanatevi Müdürü ve Ölüdenizli Yarenler Grubu Sanat Yönetmeni Coşkun Karabulut, “Bu yıl festival turlarımıza Yalvaç’la başlıyoruz. Festivalin sadece 3 günlük bölümüne katılacağız. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılması bekleniyor. Türkülerimizi ve halk oyunlarımızı sergileyerek izleyenlere keyifli anlar yaşatacağız." diye belirtti.