OSMANİYE merkezde bulunan 37 köydeki çiftçiler, yaklaşık 500 traktörle demokrasi nöbetine destek verdi.

Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı tarafından organize edilen ve tren garı önünde toplanan çiftçiler, Türk Bayraklarıyla süsledikleri traktörleri ile konvoy oluşturarak Hasan Çenet Caddesi, Musa Şahin Bulvarı, Şehit Mehmet Eroğlu ve Palalı Süleyman Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na geldi. 'Ekinimizi de tırpanlarız, darbeyi de tırpanlarız' sloganıyla demokrasi nöbeti tutan çiftçilere vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bahadır Sezgin alana traktörün römorkunda geldi. Meydandaki demokrasi nöbeti programı Kuran- ı Kerim ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Meydanı dolduran çiftçiler ve vatandaşlar sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Osmaniye Ziraat Odası Başkanı Ahmet Bahadır Sezgin, tarlasını bırakıp demokrasisine sahip çıkan çiftçilere teşekkür ederek, "Ülkesine, milletine, ordusuna, ihanet eden iğrenç çete; çok şükür ki milletin direnişi ile karşılaştı ve hain emellerine ulaşamadı. Türk Milleti, tek yürek oldu direndi ve bu hainlere müsaade etmedi" dedi.